Sumo güreşçileri gösteri yaptı, kadınlar utandı

Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri için Japonya'dan gelen 4 sumo güreşçisi Selimiye Meydanı'nda mindere çıktı.

Geleneksel 649'uncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri kapsamında Japonya'dan Edirne'ye gelen 4 sumo güreşçisi, Selimiye Meydanı'nda gösteri güreşi yaptı. Güreşleri, yaklaşık 5 bin kişi, büyük bir merakla izledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetiyle özel olarak Edirne'ye gelen sumo güreşçileri için Edirne Belediyesi, 4 kamyon dolusu ince kumu Selimiye Camii'nin hemen önündeki meydana boşaltırdı. Burada güreşçiler için dev bir minder oluşturdu.
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin resmi açılış törenini izleyen 4'ü sumo güreşçisinden oluşan 10 kişilik ekip, daha sonra kaldıkları otelde hazırlıklarını yaptı. Güreşin yapılacağı meydanı ise çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın, erkek olmak üzere yaklaşık 5 bin kişi doldurdu. İlk olarak Ankara Seymen Derneği bir gösteri sundu. Ardından sumo güreşçileri, alkışlar eşliğinde meydana geldi ve kendileri için kumdan özel hazırlanan mindere çıktı.

Cep'le kaydettiler
Yabancıların da bulunduğu yaklaşık 150 basın mensubunun izlediği güreşlerde, ilk olarak sumo güreşçileri tanıtıldı. Japonya Sumo Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Sihabata Yama'nın yaptığı konuşmanın ardından sumo güreşçileri, ısınma hareketleri yaptı.
Esneklikleriyle dikkat çeken güreşçiler, daha sonra birbirlerine bağırarak kıyasıya güreşti. Vatandaşlar ise dikkatle bu güreşi izledi ve cep telefonlarıyla bu anları görüntüledi.
Güreşleri izlemeye gelen bazı yaşlı kadınlar ise, sumo güreşçilerinin yarı çıplak olması nedeniyle başını çevirdi ve güreşleri izlemedi. Sumocuların gösterisi yaklaşık 1.5 saat sürdü.


ERMEYDANINDA 'DOSTLUK KAZANDI'
Kırkpınar'ın efsanevi güreşçilerinden 52 yaşındaki Ahmet Taşçı ile Dünya Sumo Güreş Şampiyonu 20 yaşındaki Akina Mine, iki ülkenin güreş kurallarına göre kapıştı (sağda). 5 dakikalık gösteri güreşinin ardından hakem karşılaşmayı sona erdirdi ve “Dostluk kazandı” diyerek 2 güreşçinin elini de havaya kaldırdı.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri