Sultanbeyli'de Öğretmene Başörtüsü Eziyeti

Sultanbeyli'de Öğretmene Başörtüsü Eziyeti

 

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıldönümünde Sultanbeyli Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulunda başörtüsü ile derse giren Şehri Küçük’ün, okul müdürü tarafından, öğrencilerin ortasında rencide edilerek zorla dersten çıkartıldığı ve görevine son verildiği belirtildi.

BAŞORTÜLÜ ÖĞRETMEN DERSTEN ÇIKARTILDI!

Eş ataması dolayısıyla 77 öğretmen Sultanbeyli’den ayrıldı. 77 Öğretmenin başka ilçelere gitmesi dolaysısıyla Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ücretli öğretmenler ataması ile bu boşluğu doldurdu. Ancak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği ve 12.03.2013 tarihinde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulunda göreve başlayan Şehri Küçük, dördüncü derste okul müdürü Hidayet Sarar tarafından, öğrencilerin gözü önünde dersten çıkartıldı ve ‘Kılık Kıyafet Yönetmeliğine’ aykırı olduğu gerekçesi ile okulla ilişkisi kesildi.

Müdür Sarar’ın bu esnada seminerde olduğu ve yetkinin de müdür yardımcısında olduğu, buna rağmen seminer esnasında okula gelerek işlem yaptığı iddia edildi.

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRETMENİ DERSE ALMAYAN MÜDÜR YENİ ÖĞRETMEN İSTEDİ!

Ücretli öğretmen Şehri Küçük’ün dersten çıkartılması sonrası işi resmiyete bindiren Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Hidayet Sarar, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü’ne 93442617-903.07/133 sayı ile bir dilekçe yazıp Şehri Küçük’ün görevinden ayrıldığını dolaysıyla yeni bir sınıf öğretmeninin okullarına görevlendirilmesini istedi.

ÖĞRENCİLERİ ÖNÜNDE RENCİDE EDİLDİ

Dersten zorla çıkartılan ve okulla ilişkisinin kesildiğinden habersiz olan ve okula tekrar gelen Şehri Küçük, okul idaresi tarafından derse sokulmadı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yazılan yazıyı eline alan ve çaresiz bir şekilde okuldan ayrılmak zorunda kalan Şehri Küçük, yaşadıklarını Gerçek Vizyon’a anlattı. Müslüman bir ülkede ve muhafazakar bir iktidar döneminde başörtüsü dolayısıyla derse girememesine bir anlam veremeyen Şehri Küçük, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda ücretli olarak derse başlamamı söyledi. Ben de okula gelip 2/A sınıfında derse girdim. Dördüncü derste okul Müdürü sınıfa gelip öğrencilerin gözü önünde yüksek sesle bana “başörtüsü ile derse giremeyeceğimi, dolayısıyla sınıfı terk etmemi söyledi”. Bende çaresizce sınıftan çıkım ve evime gittim. Bugünde okula geldiğimde derse giremeyeceğimi söylediler. Bana verilen kağıtta görevimden ayrıldığımı yazmışlar. Ben görevden ayrılmadım beni zorla ayırıyorlar. Tek suçum başörtülü ile derse girmektir’ dedi.

VATANDAŞ BAŞÖRTÜSÜNE SAHİP ÇIKTI

Milli Şairimiz Mehmet Akif’in ismini taşıyan bir okulda başörtüsü dolaysıyla derse alınmayan Şehri Küçük’e öğrenci velileri ve vatandaşlar sahip çıktı. Derse alınmaması sonrası okul bahçesi dışına çıkan Şehri Küçük’e en büyük destek öğrenci velilerinden geldi. Gazetemize açıklama yapan veliler: “Okul müdürü boş geçen dersleri dolduracağını düşünmek yerine başörtüsü ile uğraşıp öğretmenleri derse almıyor. Bizler başı açık öğretmenlere nasıl saygı gösteriyorsak müdür de başı örtülü öğretmenlere saygı göstersin. Bizler okulumuzda böyle basit konularla uğraşılmasını istemiyor ve öğretmenimizin derse girmesini istiyoruz” dediler.

 

KAYNAK:GERÇEK VİZYON GAZETESİ
http://www.gercekvizyon.com/haber/guncel/sultanbeylide-ogretmene-basortusu-eziyeti/585.html

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri