Dünyada 1 milyar insan günde 1 dolarla yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Küresel fakirliğe dikkat çeken aktivist Thomas A. Nazario ile Pulitzer Ödüllü fotoğrafçı Renée Byer ortak bir çalışmaya imza atarak dünyadaki fakirlerle ilgili sıradışı çalışma gerçekleştirdi. İkili, dünyanın en fakir alanlarını ziyaret ederek bir foto-muhabirlik çalışmasına imza attılar ve bu fotoğraflardan oluşan bir kitap yayınladılar: ‘Living on a Dollar a Day’ (Günde Bir Dolara Yaşamak). Şu anda ABD’de best-seller olan kitaptaki fotoğraflar insanı düşündürüyor; bir o kadar da utandırıyor…
Yeni Delhi'de yaşayan 13 yaşındaki Hunupa Begum, 3 yaşından beri kör. Annesi ve kardeşiyle dilencilik yapıyor. 10 sene önce babası tüberkülozdan ölen Hunupa'nın annesi ağır astım hastası. 6 yaşındaki kardeşi Hacimuddin ise beyinde su toplamasından (hidrosefali) müzdarip.
Rudra (5) ve kardeşi Suhani (3) Hindistan'ın Dharamsala şehrindeki gecekondularda ailesiyle hayatta kalma mücadelesi veriyor. Kısa bir süre önce 2 kardeş yetersiz beslenme nedeniyle 2 kardeşlerinin ölümüne tanık olmuş.
Elektronik atık sahasında atık ayıklayarak değerli satılabilir parçalar bulmaya çalışan Fati'nin (8) gözyaşının nedeni yakalandığı sıtma.
Bangladeşli Labone (27) gece mesaisine çıkmadan önce 1 yaşındaki kızı Nupur'u kucağına alıyor. Nupur'un babası Labone'nin bir müşterisi.
Kuzey Hindistan'ın gecekondularında yaşayan anne Kalpana (20) kucağında 5 aylık bebeğiyle uyurken diğer çocuğu 2 yaşındaki Sangeeta'yı açlığa mahkum etmiş. Bunun nedeni ise Kalpana'nın tüm çocuklarını hayatta tutabilmek için bir çocuğunu ölmesini beklemek.
Liberyalı Jestina Koko (25) kızı Satta Quaye (5) ile birlikte çamaşır yıkıyor. Jestina henüz 3 yaşındayken sakat olduğu için kızı ona işlerinde yardımcı oluyor. Aile geçimini çamaşır yıkayarak, sokakta kurabiye satarak ve dilencilik yaparak geçiniyor.
Romen Viorica Gulie (31) kayınvalidesi Constanta Gulie'ye (58) çorba pişirirken baş ağrısına yenik düşüyor. Gastirit hastası olan Viorica parasızlıktan tedavi olamıyor.
Yaşları 5 ile 12 arasında değişen 5 Kamboçyalı kardeş yerde uyuyor. Geçici olarak kalabildikleri yetimhane, sokakta tek başlarına yaşayan çocukları ağırlıyor.
1998'de Kamboçya Tayland sınırında mayına basması ardından bir bacağın kaybeden 60 yaşındaki Phay Phanna, eşi ölmesi ardından 11 çocuğunun geçimini sağlıyor. Yaşadıkları ev ise kendilerine ait olmadıkları gibi 2008'den beri yıkılmayı bekliyor.
4 yaşındaki Ana-Maria ailesiyle Bükreş'te tek odalı bir evde yaşıyor. Evde ne elektrik ve su var. Ana-Maria'nın babası geçirdiği safra kesesi ameliyatı ardından enfeksiyon kapmış ve artık çalışamıyor.
Bolivyalı Alvaro Kalancha Quispe (9) babasının ölümü ardından ailenin lama sürüsünün çobanlığını üstlenmiş. Aile lamalardan elde ettikleriyle yılda 200 dolarla geçiniyor.