ŞUBE MÜDÜRÜ NORMLARI DEĞİŞİYOR

ŞUBE MÜDÜRÜ NORMLARI DEĞİŞİYOR

Milli Eğitim Bakanının geçici görevlendirmeler konusunun nihai çözüme kavuşması için başlattığı reform çalışmalarından biri de Şube müdürü görevlendirmelerinin iptali idi. 

Şube müdürlerinin birçok ilde görevlendirmeleri sona erdi. İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinde binlerce görevlendirme şube müdürü çalıştığı için işlerde aksamalar meydana gelmekte ve bu konuda bakanlığa birtakım şikayetler iletilmekte idi.

Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Emin ZARARSIZ şube müdürlerine norm belirleme çalışması yapıldığını ve bu çalışmaların sonunda yeni düzenlemenin nasıl oalcağı konusunu kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti.

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, şube müdürlerinin birçoğunun rotasyon yoluyla emekli edilmeye teşvik edileceği ve normlar konusunda ise öğrenci sayıları üzerinden çalışma yürütülmekte.

Buna göre ilçelerde öğrenci sayısına göre 15 bin öğrenciye bir şube müdürü olacak şekilde planlama yapılmakta ve şu anda Türkiye genelinde tüm ilçelerin norm sayısı ve ihtiyaçları belirlenmektedir. 


Muhetemelen 15 Haziran tarihinden  sonra kadroların tahsisi edilmesi ve şube müdürü atmalarının yapılması düşünülmektedir.

kaynak: kamubulteni.com
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri