Şube Müdürü Atamaları Eğitimcileri Şubelere Ayırmasın!

Şube Müdürü Atamaları Eğitimcileri Şubelere Ayırmasın!

Aktif Eğitimciler Sendikasından açıklama;

Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatlarında görev yapan şube müdürleri, yıllar önce o dönemin personel-öğrenci sayıları dikkate alınarak belirlenmiş norm kadrolara bağlı olarak atanmış/görevlendirilmiş ve ülkemizde göçler, nüfus artışı vb. sebeplerle oluşan yerleşim birimlerindeki nüfus değişimi il-ilçe teşkilatlarından bazılarında atıl kadroların oluşmasına neden olurken pek çok il-ilçe milli eğitim müdürlüğünde kadro yetersizlikleri nedeniyle işleri tıkanma noktasına getirmişti.

Bu olumsuz durumu, norm kadroların yeniden düzenlenmesi, yeniden düzenlenecek kadrolara kadrolu personel atanması vb. yollarla kalıcı çözümlerle düzeltmek mümkün iken genelde sorun geçici görevlendirmelerle çözülmeye çalışılmış, geçici görevlendirmelerde zaman zaman liyakat dikkate alınmamış, liyakatli olanlar da çoğu zaman belli güç odaklarının “geçici görevlendirmesinin sona erdirileceği” ne dair ima ve tehditleri nedeniyle rahat ve verimli çalışamamıştı.

Bakanlığın, bu problemi kalıcı olarak çözebilmek ve taşra teşkilatlarını yeniden yapılandırılan merkez teşkilatına uyumlu hale getirerek işleri kolay kılabilmek için Milli Eğitim Müdürlüklerinde şube müdürü normlarını yeniden belirlemiş olması son derece önemli, gerekli ve hatta geç kalmış bir adımdır.

Normların yeniden belirlenmesiyle oluşan boş kadrolara yapılacak görevlendirmeler (ki bir an önce sınav/atama yapılmalıdır) ve atamalarda kariyer ve liyakat esaslarına uyulması eğitim çalışanlarının büyük çoğunluğunun ortak beklentisidir. Atama ve görevlendirmelerde objektif liyakat ölçüleri dışında siyasi, ideolojik, sendikal veya başka sübjektif ölçüler dikkate alınması halinde liyakat ehli küstürülecek, yarınlar adına kariyerini planlamaya çalışan yüzbinlerce öğretmenin çalışma azmi kırılacak, sistem kalıcı olarak tıkanacak ve ülkemiz eğitimi kaybedecektir.

Bu nedenle;
Oluşan boş kadrolara yapılacak atama ve görevlendirmelerde objektif ve bilimsel ölçülere uygun olarak belirlenecek şartları taşımayan ve o görevler için gerekli sosyal, bilimsel, eğitsel, yönetsel vb. donanıma sahip olmayan hiçbir personel atanmamalıdır.

Hele hele “bakanlığın dışında birileri şube müdürü olacakların listesini hazırlıyor” şeklinde bir havanın oluşmasına asla fırsat verilmemelidir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri