Şube müdürlüğüne atanan öğretmenin ek göstergesi hangi rakam üzerinden ödenir?

4'üncü dereceli kadroda öğretmen olarak görev yaparken 1'inci dereceli Şube Müdürü kadrosuna atandım. Kazanılmış hak aylığımın 1'inci dereceye yükselmesi halinde 1'inci dereceli öğretmenin almakta olduğu 3000 ek göstergeden faydalanabilir miyim?

657 sayılı Kanunun 43/B bendinde; "Bu ek göstergeler, ilgililerin belirtilen sınıf ve görevlerde bulundukları sürece ödemelere esas alınıp, terfi bakımından kazanılmış hak sayılmaz. Kurumların 1, 2, 3 ve 4 üncü dereceli kadrolarına atananlara uygulanacak ek göstergeler, ilgililerin daha önce bulunmuş oldukları kariyerleri ile ilgili sınıf veya ekli (I) sayılı Cetvelin Genel İdare Hizmetleri Sınıfı (g) bölümünde belirtilen görevlerde kazanılmış hak aylık derecelerine göre alabilecekleri ek göstergelerden düşük olamaz." hükmü yer almaktadır.

Gerek Danıştay Onuncu Dairesinin 25.3.1990 tarihli ve 1989/845 Esas, 1990/750 sayılı kararı gerekse de Sayıştay Temyiz Kurulunun 22.6.1994 tarihli ve 7508 sayılı ilamında; atama yoluyla kariyer sınıfının dışında bir sınıfta çalışmak durumunda kalanların, kariyer sınıfta kazanılmış hak aylıklarına göre alacakları ek göstergeden düşük olmamak üzere ek göstergeden yararlandırılarak mağdur edilmelerinin önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtilmiştir. Bu karar çerçevesinde Maliye Bakanlığınca 148 seri nolu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır. Bu Tebliğ hükümlerine ve yukarıda belirtilen kararlara göre, kazanılmış hak aylık derece ve kademenizin 1'inci dereceye yükselmesi halinde Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında yer alan birinci dereceli öğretmene verilen 3000 ek göstergeden faydalanmanız gerekmektedir.

Yazının devamı için tıklayınız...

Ahmet ÜNLÜ-Yenişafak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri