ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAVI BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAVI BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR

12.08.2011 Cuma günü Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer DİNÇER’in Yönetim Kurulumuzu kabulü sırasında ele alınan konu başlıklarından biri de İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yapılan İl-İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü görevlendirmeleri idi.
Bu görevlendirmelerde liyakat esasına neredeyse hiç dikkat edilmemesi, daha birkaç yıllık öğretmenlerin bu görevlere getirilmeleri, siyaseten yapılan görevlendirmelerle işlerin yeterince bilgi sahibi olmayan, tecrübesiz, yöneticilik vasfı taşımayan kişilere şube müdürlüğü makamlarının emaneti, İl ve İlçelerde işlerin aksamasının yanı sıra eğitimimizin kaleleri olarak görülen okullarımızda da işlerin randımanlı yürütülememesine neden olmaktadır.
Bu durum Sayın Bakanımıza da iletilmiş, Bakanımız ile görüşmemiz sırasında makamda bulunan Personel Genel Müdürüne bu konuyu bizzat sormuş ve gerekenlerin en kısa sürede yapılacağını belirtmişti. Son günlerde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde gerçekleşen görevlendirme iptalleri bu konuya Sayın Bakanımızın hassasiyetle yaklaştığının bir ifadesidir.
Aslında bu konunun temelden çözümü bir an önce Merkez ve Taşra Teşkilatlarına atanacak olan Şube Müdürlükleri için bir sınav tanzim edilmesidir. Çağdaşlığın bir gereği olarak ve yukarıda ifade edilen olumsuzlukları ortadan kaldıracak bir düzenlemeyle yönetmelik değişikliğine gidilip en kısa zamanda Şube Müdürlüğü sınavı gerçekleştirilmelidir. Çağını yakalayıp onun ötesine geçecek bir Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetici atamalarında daha şeffaf ve daha adaletli davranacağı tüm eğitim camiasının beklentisidir.
Biz EYUDER olarak bu ve bunun gibi eğitim yönetimini olumsuz etkileyen hususları yakından takip edeceğiz.
Sayın Bakanımıza Eğitim Camiasında kazandırdığı heyecan ve sarsılan güveni tazeleyen uygulamalarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri