Şube müdürlerine "Çin işkencesi"

Şube müdürleri için yayınlanması adeta yılan hikâyesine dönen yer değiştirme yönetmeliğini sürekli düşünmek, bir eziyete dönüştü. Çin işkencesi gibi!

2011 Eylül ayından beri MEB şube müdürlerinin rotasyon ile imtihanı devam ediyor. Geçen hafta yayınlanması muhtemel üç yönetmelik ile ilgili sendika yöneticileri ile Bakanlık yetkilileri görüş alışverişinde bulundu. Sendika yöneticileri şube müdürlerine rotasyon uygulamasından yana görüşlerini ilettiler. Etmeseler ne olacaktı? Zaten KHK'da böyle bir hüküm var. Aksini söylemenin ne tesiri olacak. Yine 8 yıl olması ve öncelikle isteğe bağlı atamaların yapılması yönünde görüş belirtmişler! Bunları okuyunca doğrusu kafamız karışıyor. Haziran ayında bu yönetmeliğin çıkacağını, yönetmelik metninin sayın Bakanımızın masasında olduğunu sayın Genel Müdürümüzden işitmiştik. Bunları sormak için biraz geç kalındı gibi… Kaldı ki sendikaların bu hususta net görüşlerinin olduğunu düşünmüyorum. Niçin rotasyon olsun ya da niçin olmasın sorusuna net cevap veremezler.

Eylül ayından beri sendikaların web sitelerine bir bakın. Hiç birinin bu hususta görüş yayınladığını göremezsiniz. Rotasyon uygulansın ama şartları ne olsun dediğinizde kem küm … Ya da uygulanmasın görüşünün altını dolduramazlar. Bunun tek sebebi ise biz şube müdürlerinin sayısının az olmasından ve birçoğumuzun sendikalı olamamasından kaynaklanmaktadır. Varsa yoksa öğretmenlerin sorunlarını daha çok gündeme getiriyorlar.

Temmuz ayı içerisine girdik hala yer değiştirme yönetmeliğinden bir haber yok. Eğer çıkmayacaksa birilerinin açıklama yapmasının zamanı gelmiştir. Herkes işine baksın. Bu sene ve hiçbir sene yer değiştirmeleri yapmayacağız desinler, rahat edelim. Ya da şu tarihte yapılacak densin, yine herkes işine baksın! Böyle tereddüt içerisinde 2000 kadar üst yöneticiyi bekletmek, faydadan çok zarar getirir. Taşra yöneticilerinin tümü, günlük rutin işlerine başlamadan önce söylenti ve yorumları internet sitelerinden okuyarak, geriliyorlar. Adeta Çin işkencesi gibi! Sisli bir yolda ilerliyorsunuz, sis farları bile fayda etmiyor. Yol çizgisi zaten kaybolmuş durumda! Bu ruh hali ile her gününüz 9 aydır böyle geçiyor.

ÖSYM sınav sonuçları, SBS sınav sonuçları yakında açıklanacak. Şube müdürleri, çocuklarına nasıl tercih yaptıracaklar, şaşırmış durumdalar. Ya da eşi çalışan şube müdürlerinin eş durumu tayinleri gerçekleşebilecek mi? Kirada oturan şube müdürleri kira sözleşmelerini yenileyecek mi? Herkes işine baksın söylemi güzel ama bunları düşünmeden işte verimli olmak mümkün mü?


M.Akif MÜELLİFOĞLU
Eğitim Yöneticisi


 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri