Şubatta Ek Öğretmen Ataması Yapılmalıdır

Şubatta Ek Öğretmen Ataması Yapılmalıdır

10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS’de başarı kaydetmiş öğretmen adaylarının bir kısmı, bu sınavın iptal olması ve 31 Ekim 2010 tarihinde yenilenmesi üzerine aynı başarıyı gösterememiş ve Kasım-2010 öğretmen atamalarında öğretmen olarak atanabilme sınırının uzağında kalmışlardır.

Hakkıyla atanabilecek durumda olan, aylarca emek veren, alın teri döken, gecesini gündüzüne katarak çalışan ve üstelik tek suçu dürüst olmak olan binlerce kişi bu çirkin olay sonucu büyük bir yıkıma uğramış ve en büyük hayalleri olan öğretmenlik mesleğine atanabilecekken maalesef atanamamıştır. Onların yerine; hiçbir emek vermeyen, soruları çalan, kul hakkına saygısı olmayan kişiler, 70 milyon insanın gözleri önünde elini, kolunu sallayarak atanmışlardır.

Mağdur olmuş binlerce insan, bu sorunun giderilmesi adına büyük beklentiler içerisine girmişken Milli Eğitim Bakanlığı 6 Aralık 2010’ da yaptığı kadrolu öğretmen atamalarında bu mağduriyeti gidermek ve bu insanların uğradıkları haksızlığı telafi etmek için Kadrolu Öğretmen alım sayısında hiçbir artış yapmamıştır. Bu öğretmen adaylarının önemli bir kısmı memur olarak atanma yaşının sınırında olup, son şanslarını kullanmaktadır.

Kamuoyunda, söz konusu mağduriyetin nispeten çözümü olabilecek bir beklenti ortaya çıkmış ve Milli Eğitim Bakanlığı’na 30 bin kadrolu öğretmen atamasına ek olarak 10 bin kadronun daha verileceği konuşulmuştur. Sendikamız bu talebi dillendiren ilk yapıdır. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in basına yansıyan açıklamalarından yola çıkarak, 2010 yılı için ek 10 bin kadrolu öğretmen atamasına sıcak baktıkları şeklinde, öğretmen adaylarında bir algı oluşmuştur. Ancak bu algıyı doğrulayacak ve beklentileri karşılayacak resmi ve somut bir adım atılmış değildir.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre, Ağustos ayı dışında öğretmenlerin ilk atama yoluyla göreve başlatılmaları mümkün değildir. Şubat-2011’de yapılacak atamalar için, söz konusu yönetmeliğe geçici bir madde konularak 2011 yılına mahsus Şubat ayında öğretmen ilk ataması yapılması mümkündür.

Haksızlığa uğramış binlerce adayın mağduriyetinin bir nebze dahi olsa giderilmesi için; 2011 yılı Ağustos ayı içerisinde alınması kararlaştırılan 55 bin kadrolu öğretmen atamasının en az 30 bininin şubat ayında yapılması gerekmektedir.

Yukarıda izah olunan sebeplerden dolayı; Milli Eğitim Bakanlığı’na 2011 yılı için verilecek kadro içinden asgari 30 bin öğretmen kadrosunun Şubat-2011 Öğretmen Atamasında kullanılmamasını beklemekte ve talep etmekteyiz. Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığımızın ilgisine sunarız.


Cansel GÜVEN

Anadolu Eğitim Sendikası Adına

Genel Başkan

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri