Su faturası kızlara kesildi!

Trabzon'da kız öğrencilerin saçları "daha yeşil bir dünya" için kesildi. Ancak pedagoglara göre bu eylem ergenliğe adım atan kızlar için çok tehlikeli!

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Mehmet Arslantürk İlköğretim Okulu'nda küresel ısınma ve susuzluğa dikkat çekmek için 60 kız öğnencinin saçları kesildi. Projenin sahibi olan müzik öğretmeni Sema Erenel, kız öğrencilerin saçlarının kesilmesi ile ilgili olarak pedagoga danışmadıklarını söyledi. Okul müdürü Hüseyin Ayvaz ise öğrencilerin ve basının ilgisinden hoşnut olduklarını, haftasonu velileri de okula davet edeceklerini, istekli olan velilerin saçlarını kestirebileceklerini belirtti.

4. sınıf öğrencisi Eda Berber, beline kadar uzanan saçlarını kestirdiği için annesinin de kendisiyle gurur duyduğunu düşünüyor. 6. sınıf öğrencisi Büşra Balta da saçlarını kestirerek ülkesine katkıda bulunduğu için çok mutlu olduğunu söylüyor ama pedagoglar endişeli.

Pedagog Aykut Akova, "Sanki başka bir yol kalmadı da çocukların saçlarından tasarruf yapılacak, dünya kurtarılacak. Bu mantıklı değil. Burada farklı bir amaç var. Burada kız çocuklarına karşı bir tepki mi var, bilinçaltında başka birşey mi, araştırmak lâzım" diyor. Pedagog Sevil Gümüş'e göre de, " 4. ve 5. sınıf kritik bir dönem. Çocuklar saçlarının yokluğunu hissedeceklerdir. Saçlarını keserek değil de, saçlarının ucundan bir parça kestirerek buna destek verebilirlerdi
ntv haber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri