Spor Teşkilatının Yeniden Yapılandırlmasına Karar Verildi

6. Spor Şurası, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda Devam Ediyor. Şura'nın İkinci Gününde Prof. Dr. Gazanfer Doğu'nun Başkanlığındaki Üst Komisyonun Hazırladığı, Spor Teşkilatının Yeniden Yapılanmasına İlişkin Rapor Kabul Edildi

. Spor Şurası, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda devam ediyor. Şura'nın ikinci gününde Prof. Dr. Gazanfer Doğu'nun başkanlığındaki üst komisyonun hazırladığı, spor teşkilatının yeniden yapılanmasına ilişkin rapor kabul edildi.

Raporu okuyan Komisyon Başkanı Pr. Dr. Doğu Türk, ''Özerk spor federasyonlarıyla ilgili yapılanma, yurt dışı gençlik ve spor temsilcilikleri açılması, spor tesisi yapılması için mali ve teknik destek verilmesi, spor kulüplerinin yeniden yapılanması, sporda sivil toplum örgütlerinde yapılanma (Spor Yazarları Dernekleri, TMOK, Paralimpik Komitesi, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu), Gençlik ve Spor Teşkilatının adının ''Türk Spor Üst Kurulu'' olarak değiştirilmesi ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı taşra teşkilatının yeniden yapılandırılması, illerde 'il spor kurulları' oluşturulması, personel istihdamında sözleşmeli esasının tercih edilmesi" tespit edildiğini söyledi.

Raporun okunmasından sonra, rapor hakkında genel görüşmeye geçilirken, Rapor hakkındaki görüşlerini bildirmek üzere söz alan Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 2001 yılında kuruma sözleşmeli olarak alınan spor uzmanlarının halen kadroya geçirilmediğine değinerek, ''Spor uzmanlarından daha fazla verim alabilmek için kadro verilerek, çalıştıkları yılların hizmete sayılması gerekmektedir'' dedi.

Yokuş, son 6 yılda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile siyasetin iç içe girdiğini ifade ederek şöyle konuştu:

''Bunun en bariz örneği Futbol Federasyonu seçimlerinde görülmüştür. Eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'u değiştirebilmek için, siyasi irade direkt olarak seçimlere etki etmiştir. Yine pek çok federasyonun seçimlerinde siyasetçi-bürokrat işbirliği ile siyasi kimliği olan birçok kişi federasyon yönetimine seçilmiştir. Hiçbir dönemde siyaset, spora bu kadar müdahale etmemiştir. Sporda böylesine başarılı bir bakanımızın olması Türk Sporu için büyük bir şanstır. Türk sporunun başarısızlığını Pekin Olimpiyatları'nda gördük. Gençlik Spor Teşkilatının üst yönetimi, Türk sporunun başarısı ve sayın bakanın rahat çalışabilmesi için önünü açsınlar.'' Daha sonra hazırlanan rapor, spor şurası tarafından aynen kabul edildi.

Şurada, öğleden sonra, ''Spor Hukuku, Spor Kültürü ve Sporla Eğitim, Sporda Sağlık ve Sosyal Güvenlik ile Engelliler ve Spor'' konularında oluşturulan üst komisyonların hazırladığı raporlar okunacak ve genel görüşmeler yapılacak.


www.haberler.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri