SP’de kavgadan dönüş yok

SP kulislerinde, Erbakan ve Kurtulmuş'un kongrenin ardından patlak veren kavgada geri adım atmayarak yollarını ayıracakları konuşuluyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki yenilikçi hareketin 2001'de yeni parti kurmasıyla tarihi bir bölünme yaşayan Milli Görüş hareketi ikinci kez çatırdıyor. Necmettin Erbakan taraftarları, SP lideri Numan Kurtulmuş'un üzerinde 28 Şubat dönemindeki asker baskısını aratmayan bir psikolojik ortam yarattı.
Milli Görüş'ün lideri Erbakan'ın yıllardır “emanetçisi” olan Recai Kutan'ın genel başkanlıktan ayrılmasının ardından partide iki cephe oluştu. Bunlardan birini Erbakan'ın yıllardır birlikte siyaset yaptığı Şevket Kazan, Oğuzhan Asiltürk, Fehim Adak, Ahmet Tekdal gibi isimler, diğer cepheyi ise Numan Kurtulmuş'la birlikte hareket eden Ertan Yülek, Teoman Rıza Güneri, Turhan Alçelik, Kazım Arslan'ın başını çektiği grup oluşturdu. Güneri, Erbakan ile sürekli görüşerek iki taraf arasında köprü rolü de oynadı. Aradaki ipin kopmasına Erbakan'ın yakın kurmaylarının hem GİK hem de Yüksek İstişare Kurulu'na girmek istemesi neden oldu. Kurtulmuş ise Erbakan'ın istediği isimleri GİK'e almadı.Bunun üzerine Kurtulmuş için, “İtaat etmedi, meşruiyetini yitirdi” diyerek olağanüstü kongrenin hemen toplanması için delegelerden imza toplatan Erbakan, Kurtulmuş'un manevrasıyla bu talebinde başarılı olamadı.
İki lider de karşılıklı sert açıklamalarla, geri adım atmayacaklarının mesajlarını verdi. Ancak parti kulislerinde, artık kavgadan dönüş olmayacağı ve iki tarafın farklı partilerle yoluna devam edebileceği görüşü dile getirilmeye başladı. Erbakan'ın TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener ile görüşmesi ve siyasi birliktelik temennisinde bulunması da “yeni parti çalışmaları” olarak nitelendirildi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri