Sözlü Mülakatta Haksızlık Yapılmıştır

DENİZLİ’DEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE TEPKİ

Türk Eğitim Sen Genel Merkezinin aldığı karar gereği, il MEM ler tarafından yapılan mülakatta bir şaibe, yandaş kayırmanın oluşması durumunda şubelerimizce milli eğitim müdürlükleri önünde kitlesel basın açıklamaları yapılacaktı.Bu kapsamda ilk eylem Denizli Türk Eğitim Sen Şube Başkanlığımızca yapılmıştır.

Şubemizce yapılan Basın açıklamasında, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül'e tepki gösterilmiştir.

       

   Eylemde konuşan Türk Eğitim-Sen Denizli
Şube Başkanı Turgay DEMİRTAŞ şunları söyledi.

SÖZLÜ MÜLAKATTA HAKSIZLIK YAPILMIŞTIR 

MEB yönetici atama yönetmeliği ile ilgili olarak sendikaların, öğretmenlerin görüşlerini ve taleplerini almasına rağmen yine bildiğini okudu.

Tam bir hayal kırıklığı yaratan Bakanlık eleştirileri dikkate almadığı gibi, öngörülü de davranmadı.

Yönetici atama yönetmeliğinde en büyük itiraz sözlü sınav yapılmasına ilişkindi. Kariyer ve liyakatin yerine, ideolojik ve keyfi uygulamaların egemen olacağı hak etmeyenlerin yönetici olarak atanacağını, şeffaflığın ortadan kalkacağını, sözlü sınav denetiminin zor olacağını ısrarla belirtmemize karşın Bakanlık yönetmelik uygulamasına karar vermiştir.

Yazılı sınavlar sonucunda mesleki yeterliliğini kanıtlamış olan kişilerin yazılı sınava ek olarak sözlü sınava tabi tutulması sınava giren adayalar arasındaki eşit yarışı zedeleyecektir. Bakanlıkça yapılan yazılı sınavların büyük bir çoğunluğunda dahi hatalı sorular sebebi ile sınav iptalleri yaşanırken sözlü sınavlarda pek çok hukuki zorlukların yaşanacağı ortadadır.

Sözlü sınavların yapılış biçimi net bir şekilde belirlenmemiştir. Somut verilere dayalı olarak en azından daha objektif bir sınav olması adına görüntü ve ses kaydının olması gerekmez miydi?

Bütün bu uyarılara rağmen ilimizde de Sınava Dayalı Yönetici Atamaları duyuruya çıkmış sözlü mülakat gerçekleştirilerek mülakat sonuçları 26.08.2013 tarihinde açıklanmıştır. Bu mülakatın iyi niyetli olmadığı haksızlıklarla dolu bir mülakat olduğu ortaya çıkmıştır.

Komisyon oluşturulmadan önce İl Milli Eğitim Müdürümüzle ve Atamaya bakan şube müdürümüzle yaptığımız görüşmelerde kendilerine sözlü mülakatın çok büyük sıkıntıları olduğunu, komisyon oluştururken hassas olunmasını istedik.

Bizim bu uyarılarımıza ve hassasiyetimize rağmen İl Milli Eğitim Müdürümüzün bu konuda herhangi girişimde bulunmadığını gördük.

Bu komisyonun taraflı olduğunu, taraf olduğunu kişilerin yazılı puanlarına ve mülakat sonuçlarına bakarak çok net görebilirsiniz.

Sizlere taraf olmakla ilgili birkaç örnek vermek istiyorum.

Yazılı 71         Mülakat 89

Yazılı 78         Mülakat 94

Yazılı 71.7      Mülakat 97

Yazılı 76         Mülakat 90

Yazılı 77         Mülakat 93.4

Yazılı 70         Mülakat 93.6

Yazılı 73.7      Mülakat 95.4

        Bu durumun tersi olan yazılı ve mülakat puanlarını da paylaşmak istiyorum;

            Yazılı 88.8      Mülakat 71

            Yazılı 88.8      Mülakat 64

            Yazılı 86.8      Mülakat 67

        Bu durum her şeyi çok net ifade etmektedir. Bu nedenle yapılan sözlü mülakat derhal iptal edilmeli objektif kriterler belirlenerek bu mülakat yeniden yapılmalıdır.

Türk Eğitim Sen olarak bugüne kadar hep iyi niyetli olduk. Denizlide eğitim öğretimin daha iyi olması için çalıştık. Problemleri, yaşanan sıkıntıları yerinde çözmeye çalıştık. Yöneticilerimizden adil olmalarını istiyoruz. Eğitim çalışanları arasında ayrımcılığın yapılmamasını istiyoruz.

Türk Eğitim Sen Genel Merkezimiz bu yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali amacı ile Danıştay nezdinde konuyu yargıya taşıdık.

Kul hakkı yiyenlerin mutlaka bunun hesabını vereceğine inanıyoruz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri