Sözleşmeli Öğretmenlerin Özür Sorunu Bitecek Mi

Sözleşmeli Öğretmenlerin Özür Sorunu Bitecek mi? İşte MEB'in açıklaması...

Özür gruplarına yönelik öğretmen şikayetleri dinmek bilmiyor. Hemen her gün bu konuda yüzlerce mail geliyor. Parçalanmış ailelerin hikayeleri bazen öylesine dramatik oluyor ki insanın ağlayası geliyor.





Tüm şikayet ve beklentileri MEB Kurmaylarına sorduk. Özellikle de Sözleşmeli öğretmenlere yönelik yeni bir düzenleme olup olmadığını, yeni kadro verilip verilmeyeceğini ve yıllardır süren bu ızdırabın artık son bulup bulmayacağını sorguladık.



Aşağıdaki mailleri örnek gösterdik. Gelin önce bu maillerden bir kaçına göz atalım ondan sonra da bu konuda ne denildi, onu sizlerle paylaşalım.



Ne olacak halimiz?



Merhabalar,



Bilindiği gibi son yayımlanan 2011 Öğretmenlerin Özür Grubu Yer Değişikliği Klavuzu ile iller arası özrü bulunan öğretmenlere il emriyle beraber ilçe emri hakkı da tanınmıştır. Diğer taraftan özellikle Ankara gibi bazı illerde eşi merkez ilçelerde çalıştığı halde eşinden 100-150 km uzaklıkta ki ilçelere atanan çok sayıda öğretmen bulunmaktadır. Bu durum ailenin bütünlüğü ve çocuklarının durumu başta olmak üzere olmak üzere bir çok sosyal problemi beraberinde getirmektedir



Bu nedenle, aynı ilde çalışan ve aralarında yüzlerce kilometre mesafe bulunan öğretmenler için de ilçe emri verilmelidir. İl dışından gelen öğretmenlere verilen ilçe emri hakkı: yıllardır ailesinden ayrı kalmak zorunda olan fakat aynı ilde çalışan öğretmenlere de verilmelidir.



İlçe emri aynı ilde çalışan öğretmenlerede verilmelidir. İlçe emri verilmez ise yıllarca ailesinin bulunduğu ilçeye atanamayan öğretmenler olacaktır.



İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.




İl, ilçe emri



BİLİNDİĞİ ÜZERE 2011 ÖZÜR GURBU KILAVUZU AÇIKLANDI.BU KILAVUZ BİNLERCE MAĞDUR ÖĞRETMENİN AYLARDIR MAĞDURİYETLERİN GİDERİLECEĞİ DÜŞÜNCESİYLE BEKLEDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ BİR KILAVUZ.



KILAVUZ İÇERİSİNDE BİRÇOK YENİLİK BARINDIRIYOR. ATAMALAR İKİ AŞAMADA GERÇEKLEŞTİRİLECEK.



İLK AŞAMADA ÖZRÜN BULUNDUĞU İL VE İLÇE SEÇİLECEK



İKİNCİ AŞAMADA İSE İLK AŞAMADA SEÇİLEN İLÇEDE BULUNAN OKULLAR TERCİH EDİLECEK



BAŞKA BİR YENİLİK İSE ESKİDEN 25 OLAN TERCİH SAYISI 40 A ÇIKARILDI.



BURAYA KADAR HERŞEY GÜZEL.



ANCAK BU GÜZELLİKLERİ ORTADAN KALDIRAN UYGULAMALAR VAR. BUNLAR;



1-ÖĞRETMEN 40 TERCİH VEYA O İLÇEDE NE KADAR AÇIK OKUL VARSA YAZMAK ZORUNDA(İLÇEYE YAKIN UZAK OLSUN FARK ETMEKSİZİN)



2-40 TERCİH YAPILDIKTAN SONRA ANCAK İL EMRİ VE İLÇE EMRİ BUTONU AKTİF HALE GELİYOR.



3-NE YAZIK Kİ YILLARCA DOĞUDA ÇALIŞIP PUAN TOPLAYANLAR BÜYÜK BİR İHTİMALLE BU 40 TERCİHLERİNDEN BİRİNE ATANACAK. KÖTÜ OLAN İSE ÇOK KOMİK HİZMET PUANINA SAHİP OLANLAR YA İLÇE YA İL EMRİNE ALINACAKLAR. ÖRNEĞİN 50 PUANLA ZAMANINDA OSMANİYE KOÇYURDU(KADİRLİYE 15KM UZAKLIKTA) İ.Ö.O'NA ATANDI YA DA 30 PUANLA BİR BAŞKA ÖĞRETMEN İL EMRİNDEN EVİNİN ÖNÜNE ATANDI.BEN İSE 98 PUANLA TAM 164 KM YOL YAPIP YOLLARDA BİR ÇOK ZORLUK VE SIKINTI YAŞIYORUM.



ÇOK ÖNEMLİ



4-EN ÖNEMLİ NOKTA BU: İLİÇİ ÖZÜR GRUBUNA İLÇE EMRİ KESİNLİKLE YOK.BU ADALETSİZCE BİR UYGULAMADADIR.İLİÇİNDE ÇALIŞANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU HALEN EŞİNDEN ÇOCUĞUNDAN UZAKTA ÇALIŞMAKTADIR.HEMDE ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA.BUGÜN MESAFE SINIRI TANIMAKSIZIN 100,150 BELKİ 250 KM UZAKLIKTA AYNI İL İÇİNDE ÇALIŞTIRILAN ÖĞRETMENLER VAR. BEN İSE KADİRLİDEN OSMANİYE YE ORADAN DA DÜZİÇİNE ORADAN DA ÖYAZLAMAZLI GİTMEKTEYİM.YANİ 164 KM YOL YAPMAKTA. SABREDELİM DEDİK AMA ŞUBAT ATAMASINDAKİ BU DURUMU GÖRÜNCE MORALİMİZ BOZULDU.MANTIKEN İLLER ARASINA VERİLİYORSA İL İÇİNE DE İLÇE EMRİ VERİLMELİDİR.SORUN AİLENİN AYRI DÜŞMESİ İSE ÇÖZÜMDE AİLENİN BİRLEŞMESİ OLMALIDIR Kİ KENDİMİZİ BAŞKA ÜLKENİN ÖĞRETMENLERİ GİBİ HİSSETMEYELİM.İİLER ARASINA MAĞDURİYETDEN DOLAYI İLÇE EMRİ VERİLİYORSA İL İÇİNE DE AY NI SEBEBTEN İLÇE EMRİ VERİLMELİDİR AYRICA KAFASINDA BU KADAR SIKINTI OLAN VE BU KADAR YOL YAPAN BİRİNİN EĞİTİM-ÖĞRETİMDE BAŞARILI OLMASI BEKLENEMEZ.BİR AN ÖNCE BU YANLIŞLIKTAN KURTULUNMALIDIR.



BİZLER İLİÇİ ÖZÜR GRUBU MAĞDURLARI OLARAK SİZLERDEN BU KONUDA HASSASİYET GÖSTERMENİZİ VE BİZLERE DESTEK OLMANIZI İSTİYORUZ.



BİZ HERKESE EŞİT ŞARTLARDA ATAMA YAPILMASINI İSTİYORUZ. BU KONUDA YARDIMLARINIZ ESİRGEMEYİNİZ.



ŞİMDİDEN EĞİTİM CAMİASI OLARAK DESTEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, KATKILARINIZDAN DOLAYI SİZLERE ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ.



SAYGILAR



Eşimi istiyorum



SORUNLU İLLERE KONTENJAN VERİLMEZ İSE BİZ HİÇ BİR ZAMAN ATANAMAYIZ...



BİZLERİN NİKAHIDA KUTSAL AİLEMİZE KAVUŞMAKA ANAYASAL HAKKIMIZ



SÖZLEŞMELİLERE YENİDEN ATAMA YAPILSIN KONTENJAN ARTIRILSIN



DUYUN SESİMİZİ ARTIKK



DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI DAĞ BAŞINA BİR ÖĞRETMENİM



EŞİMİ AİLEMİ İSTİYORUM ....





3 yıldır ayrıyız



Kusura bakmayın zamanınızı alıyorum ama sizi yaşadığım bir sıkıntı ve bu konuda yardımcı olmanız için rahatsız ediyorum.



Eşim Milli Eğitim Bakanlığında sözleşmeli ögretmen ve Milli eğitim bakanlığının sözleşmeli öğretmenler



için Eş durumu tayinlerindeki belirsizliği sebebiyle eşim şu an her gün evden işe 70 km ka tedip görevini yapmaktadır.



Sözleşmeli öğretmenlerin Eş durumu tayinlerinde milli eğitim bakanlığı ile



maliye bakanığı anlaşmazlığı sebebiyle eşinin olduğu ile tayinleri çoğu kişinin çıkamamaktadır. (il emri uygulanmamaktadır)



Oysaki kadrolu öğretmenlerin eş durumu tayinlerinde il emri uygulanmaktadır. (bir çifte standart sözkonusudur Aynı meslek grubunda yani )



Belkide 3 yıla yakın eşiyle ayrı illerde yaşayan sözleşmeli öğretmenler bulunmaktadır.



Ve bu kişiler bende dahil evliliğimizde ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız.



Bu konudaki yardımlarınızı ve sıkıntılarımızı basında dile getirip sizden sözleşmeli öğretmenlere yardımcı olmanızı rica ederim.



Adaletsizlik giderilsin



Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirmeleri 27 Aralık 2010 - 20 Ocak 2011 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu atama dönemi için atama kılavuzu Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayınlamıştır. Ancak bu Kılavuzda anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir durum vardır. İl dışından atama başvurusunda bulunacak öğretmenler için özrünün bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emrine atama isteğinde bulunma hakkı verilirken, Ağustos döneminde eş durumu özür grubu atamalarında bulunduğumuz ile gelirken bizlere bu hak verilmedi ve eşlerimizle farklı ilçelere tayin edildik. Bu tayin döneminde de il içinde atama başvurusunda bulunacak bizlere bu hak verilmemektedir. Aynı ilde çalışmamıza rağmen farklı ilçelerde olduğumuzdan eşim ile aramızda 100 km gibi (günlük en az 4 saatlik yol zamanı) hiç de azımsanmayacak bir mesafe vardır.



Atama dönemi müracaatları ve değerlendirmeleri yapılmadan bu durumun düzeltilmesini, adaletsizliğin giderilmesini ve il dışından atanmak isteyenlere verilen hakkın il içinde atanmak isteyenlere de verilmesini birçok mağdur öğretmen gibi istemekteyim.



İlgileneceğiniz umuduyla





MEB: 2 bin ek kadro sağlandı



MEB Kurmayları özellikle parçalanmış öğretmen ailelerinin birleştirilmeleri konusunda Bakan Çubukçu'nun kesin talimatı olduğunu ve ellerinden geleni yaptıklarını söyllediler.



Gelen şikayetlerin tümünü dikkate aldıklarını söyleyen kurmaylar, özür grubuna giren sözleşmeli öğretmenler için 2 bin yeni kadro sağlandığına dikkati çektiler ve tamamına yakının da zaten o kadar olduğuna dikkati çekerek, üzülen arkadaşımız kalmayacak söyleminde bulundular.



Peki nokta tayini olacak mı?



Eşler aynı il ya da aynı ilçe atansalar dahi aralarında yine uzun mesafeler olacak mı sorusuna ise, bu konuda da elimizden geleni yapıyoruz. Ama hiç kimse de bizden evinin en yakınındaki okul için bir yaptırım beklemesin. Bazıları için bu mümkün olabilir. Çünkü okulda boş kadro vardır. Ama yoksa hiç kimse bize kızmasın şeklinde konuştular…



Sağlanan bu iki bin kadronun da daha önceki 70 bin kadrodan farklı olduğunun da altı özellikle çizildi. abbasguclu.com.tr

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri