Sözleşmeli öğretmenlerin özür atamaları

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bin 131 eğitim kurumunun, sözleşmeli öğretmenlerin ''özür grubundan yer değiştirme'' başvuru tercihlerine sunulduğunu, boş pozisyon bulunmayan illerin ise başvurulara açılmadığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, MHP Hatay Milletvekili Turan Çirkin'in ''Sözleşmeli öğretmenlerin özür atamalarına ilişkin'' yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Bakanlık bünyesinde 50 bin sözleşmeli öğretmenin tahsis edildiğini belirtti.

Sözleşmeli öğretmenlerin Maliye Bakanlığı'nca il ve ilçeler bazında vizelendiğini ve değiştirilmesinin imkansız olduğunu ifade eden Çelik, bu pozisyonlardan boş kalan toplam bin 131 eğitim kurumunun sözleşmeli öğretmenin özür grubundan yer değiştirme başvuru tercihlerine sunulduğunu, boş pozisyon bulunmayan illerin ise başvurulara açılmadığını kaydetti.

Yarıyıl özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde; kadrolu öğretmenler için alanında norm açığı bulunan toplam 91 bin 946 eğitim kurumu ile sözleşmeli öğretmenler için ise boş pozisyon bulunan toplam bin 131 eğitim kurumunun elektronik ortamda başvuru ekranına yansıtılığını da belirten Bakan Çelik, sözleşmeli öğretmenler için başvurulara açılan il sayısının 56 olduğunu ifade etti.

Çelik, sözleşmeli öğretmenler için alanlar bazında ihtiyaç bulunan toplam bin 131 eğitim kurumunun da valilik ve milli eğitim müdürlüklerince belirlendiğini, bakanlıkça da başvuru ekranına yansıtıldığını kaydetti.

cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri