Sözleşmeli Öğretmenlerin Ek Özür Grubu Başlıyor

Milli Eğitim Müdürlüklerine; Bilindiği gibi sözleşmeli öğretmenlerin, yarıyıl tatilindeki sağlık ve eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme işlemleri sonuçlandırılmış bulunmaktadır

Bu işlemler sonucunda görev yerleri değişenlerden boşalan sözleşmeli öğretmen pozisyonları için yeniden başvuru alınması planlanmaktadır.

İl bazında açık pozisyon sayılarının sınırlı olması, bu kontenjanların il milli eğitim müdürlüklerince sınırlı sayıdaki branşa tahsis edilmiş olması nedeniyle 58 branşta istihdam edilmiş olan sözleşmeli öğretmenlerden büyük çoğunluğu kendi alanlarında kontenjan bulunmadığından başvuruda bulunamamıştır.

Kontenjan yetersizliği nedeniyle daha önce başvuruda bulunamayan sözleşmeli öğretmenler ile başvuruda bulunduğu halde yer değiştirmesi gerçekleştirilemeyen öğretmenlerimizin taleplerini, boşalan kadro oranında karşılamak amacıyla 58 branşta branşda yeniden başvuru alınacaktır.

Bu nedenle kontenjan modülü aktif hale getirilmiş bulunmaktadır. Modül üzerinde daha önce yarıyıl tatilinde kadrolu öğretmenlerin özür tayinleri için kullanılmak üzere milli eğitim müdürlüklerince belirlenmiş olan eğitim kurumları yer almaktadır. Bu eğitim kurumlarından, atama yapılanlar ile sözleşmeli öğretmenlerin istihdam edildiği 58 branşın dışındaki alanlarda kontenjan verilmiş olanlar modülden kaldırılmıştır. Geri kalan eğitim kurumları tekrar incelenerek, istenildiği gibi kontenjanları sıfırlanabileceği gibi yeni kurumlar da ilave edilebilecektir. Ancak eğitim kurumlarının kontenjanları kontrol edilirken;

• Okulun bulunduğu ilçede sözleşmeli öğretmen pozisyonu bulunmasına,

• Sınıf, Okulöncesi ve Rehberlik alanları dışındaki alanlarda 15 saat ve üzeri boş ders yükü bulunmasına,

• Fen ve Anadolu Liseleri, Bilim Sanat Merkezleri gibi sınav şartı aranan eğitim kurumlarının bulunmamasına,

Dikkat edilecektir. İl genelindeki açık dikkate alınarak Bakanlıkça değerlendirme yapılacağından ilçe bazında boş pozisyon bulunup bulunmadığına bakılmayacaktır. Bu bağlamda, Gaziantep, Aksaray, Karaman, Kırıkkale ve Bartın illerinde il genelinde boş pozisyon bulunmadığından bu iller kontenjan giremeyecektir. Diğer illerin belirleyeceği kontenjanlara yapılacak görevlendirme sonrasında gerekli görülmesi halinde ilçeler arasında pozisyon aktarımı yapılacaktır.

Kontenjan belirleme işlemleri, 10- 14 Şubat 2010 tarihleri arasında sonuçlandırılacak ve işlemin sonuçlandırıldığı Bilişim hizmetleri Dairesi Başkanlığına e-posta ile bildirilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Hikmet ORMAN
Genel Müdür Yardımcısı
memurlar.biz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri