Sözleşmeli Öğretmenlerin "Dramı"

Ben Hakkaride sözleşmeli öğretmen olarak çalışmaktayım eşimde Bartında çalışıyor.

Onbinlerce Sözleşmeli Öğretmenin mağduriyelerini anlatan, bzilere ulaşan e-postalardan sadece birkaçını yayınlıyoruz.

Yetkililire sesleniyoruz: Lütfen bu mağduriyetler artık son bulsun! Sözleşmeli Öğretmenlerin tamamı "Kadrolu" olsun.

Www.TurkiyeEgitim.Com

"Ben Hakkaride sözleşmeli öğretmen olarak çalışmaktayım eşimde Bartında çalışıyor. 2009 şubat özür gurubunda sözleşmeli öğretmenlere eş tayini hakkı verilip verilmeyeceği hala belli değil (2008 özür gurubunda sözleşmelilere bu hak verilmemişti.). 1 cocugumuz var, 1,5 yıldır ayrıyız, kadrolu ogretmenlere verılen yarıyıl ozur gurubu (es durumu ) tayınının bız sözlesmelılere verılmesınıde ıstıyoruz.

Sayın Bakan sözleşmeli- kadrolu öğretmen arasında fark yok demesine rağmen şubat özür gurubunda bu hak sözleşmelilere verilmemekte ve 1000'lerce sözleşmeli öğretmen ve aileleri mağdur durumda bulunmaktadır. Mağduriyet sesimizi duyurmanızı rica ederim. Saygılarımla..."

Bir başka öğretmenimizin yazısı:

"Merhaba, ben Van'da sözleşmeli olarak çalışan bir okul öncesi öğretmeniyim. Evliyim ve eşimden ayrıyım. Benim gibi aile birliği bozulmuş, eşinden, yuvasından, çocuğundan ayrı kalmış yüzlerce öğretmenimiz var. Aile birliğinin öneminin sürekli vurgulandığı Milli Eğitim Bakanlığı'nda geçen sene sözleşmeli öğretmenlerin eş durumundan tayin isteme hakkı Şubat dönemleri için kaldırıldı, sadece ağustos ayındaki hakkımız kaldı. Bizim için ailemizden ayrı kaldığımız 1 gün bile öylesine acı vericiyken; 1 yılın üstüne tekrar 4 ay ayrı kalmanın düşüncesi bile korku verici.

Halbu ki aynen kadrolularda olduğu gibi, 1 yıllık zorunlu görevimizi tamamladıktan sonra şubat ve ağustosta olmak üzere yılda 2 kez tayin isteme hakkımız vardı, bu elimizden alındı ve hepimiz psikolojik olarak çökmüş durumdayız. Bu şubat döneminde bu hakkımızı tekrar elde etmemiz için çalışmalar yapıldığı söyleniyor; fakat hala olumlu veya olumsuz bir sonuç çıkmış değil.

Sizden aynı durumda olduğumuz öğretmenlerimiz adına bir ricada bulunacağım. Basında bu konuya hiç yer verilmiyor. Lütfen bu konudaki mağduriyetimizi haber olarak yayınlayın ve bize çok büyük bir yardımınız olsun. Biliyoruz ki ülkemizde basının gücü her şeyden üstün. Lütfen sesimize kulak verin, lütfen…"



 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri