'Sözleşmeli öğretmenlere kadro verilsin'

Türk Eğitim–Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, sözleşmeli öğretmenlerin tamamının kadroya geçirilmesi gerektiğini bildirdi



Hanefi Bostan, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ''sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceğini'' ifade ettiğini hatırlatarak, bu açıklamanın ardından onbinlerce sözleşmeli öğretmenin büyük beklenti içine girdiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmenleri kadroya almasının yerinde, ancak geç bir uygulama olduğunu ifade eden Bostan, ''Bölge ve süre ayrımı yapılmaksızın tüm sözleşmeli öğretmenler kadroya alınmalıdır. Bundan sonra kadrolu öğretmen türleri dışındaki öğretmen istihdamına son verilmelidir. Umuyoruz ki bu açıklama seçim yatırımı değildir ve bakan verdiği sözün arkasında durur'' dedi.

Sözleşmeli öğretmenliğin kadrolu öğretmenliğe göre dezavantajlarının oldukça fazla olduğuna işaret eden Bostan, sözleşmeli öğretmenlerin özlük hakları konusunda da tam bir belirsizliğin bulunduğunu savundu.

Bostan, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in, ''Şubat ayında 8 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacağını, 2009 yılında da 30 bin öğretmen atanacağını'' dile getirdiğini ifade ederek, Türkiye'de atama bekleyen 190 bin işsiz öğretmen adayı bulunduğunu, meslekleri dışında ekmek kapısı arayan öğretmen adaylarının geleceğe güvenle bakamadıklarını kaydetti.

Türkiye'deki öğretmen açığının 30 bin öğretmen istihdam etmekle de kapatılamayacağını ileri süren Bostan, ''Mevcut yapı gözönüne alındığında, 2009 yılında 30 bin değil, tam 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekmektedir. Şayet 2009 yılında 100 bin öğretmen ataması yapılmazsa, öğretmen açığı giderek büyüyecek, işsiz öğretmenlerin sayısı da hızla artacaktır'' dedi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri