Sözleşmeli memura zam

Bugüne kadar aile ve çocuk yardımı almayan 300 bin sözleşmeli memura ayda 113 lira ödenecek. Çocuklu memurlar Mart'ta 3 aylık 609 lira alacak

BORÇLARI yapılandıran, çalışanlarayeni haklar kazandıran Torba Yasa, birçok müjdeyi de beraberinde getirdi. Yasa ile birlikte yıllardır aile yardımından mahrum kalan 300 bin sözleşmeli personelin mağduriyeti giderildi. Eşi çalışmayan sözleşmeli memura aylık 113 lira aile yardımı ödenmesi karara bağlandı. Sözleşmeliye yeni haklar Ocak'tan itibaren başlayacağı için bu ay toplu ödeme yapılacak.

BEYANNAMEYİ UNUTMAYIN
Sözleşmeli memurlar çocuk sahibi ise bu kez ödenecek miktar artacak. Buna göre; sözleşmeli personel, 6 yaşından küçük çocuklar için aylık 30 lira, 6 yaşından büyükler içinse 15 lira yardım alacak. Aile yardımında olduğu gibi çocuk yardımında da 2 aylık fark, geriye dönük olarak ödenecek. Böylece eşi çalışmayan çocuksuz bir sözleşmeli memur, bu ay 339 lira aile yardımı farkı alacak. 4 çocuğu olan sözleşmeliye ise bu ay 609 lira fark ödenecek. Öte yandan Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, aile yardımından faydalanacak sözleşmelilerin kurumlarına beyanname vermesi gerektiğini vurguladı.

BOŞANAN KADINA SAĞLIK HİZMETİ
TORBA Yasa evlenip boşanan veya işinden ayrılmış kadınların da yüzünü güldürecek. TAKVİM yazarı, sosyal güvenlik uzmanı Ali Şerbetçi, daha önce anne ve babasındansağlıkhizmeti alan kız çocuklarının işe girip çıkma veya evlenip boşanmalarında tekrar anne veya babasındansağlıkhizmeti alabilmelerinin sağlandığını bildirdi. Ekim 2008'de yürürlüğe giren 5510 Sayılı Kanun'la kız ve erkek çocukları arasındaki ayrım kaldırılmıştı. 18 yaşını tamamlamış kız çocukları da eğer okumuyorlarsa anne veya babasındansağlık yardımı alamıyorlardı.

YASADA DEĞİŞİKLİK
Bu değişiklikle beraber evlenip boşanan ya da işe girip çıkan kız çocukları yeniden anne ve babalarının sigortalarından sağlıkhizmeti almaya devam edecek. Torba Yasa ile bu kanunda yer alan hüküm değiştirildi ve "Bu durumdaki kız çocuklarının durum değişikliklerinin ortadan kalkması halinde bu kişiler tekrar bakmakla yükümlü olunan kişi sayılır" ifadesi eklendi.

DUL KADINLARIN HACİZLERİ KALKIYOR
BORÇ barışı ile 2 maaş üzerinden destek ödemesi aldığı için 10 bin lira ceza kesilen dul kadınların da yüzü güldü. Evine haciz giden binlerce dul kadının hacizleri durdurulurken, faizleri silinecek. Yapılandırmadan, boşandığı halde eski kocasıyla yaşayanlar da yararlanacak. Başvurular SGK'ya yapılacak.

SGK DA BARIŞ İÇİN HİZMETE BAŞLADI
TAKVİM, borç barışıyla ilgili müracaat eden vatandaşın bürokrasi ile karşılaştığını yazdı. Vergi dairelerinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK), başvuruların alınmaya başladığını duyurdu. Vatandaş formları sgk.gov.tr'den aldıktan sonra il müdürlüklerine başvuracak. Vatandaşlar, belediyelerden de açıklama bekliyor

takvim

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri