Sözleşmeli Erlere Memur Olma Hakkı Tanınacak Mı?

Hükümetin üzerinde çalıştığı sözleşmeli er modelinde askerlere ödenecek paranın miktarı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün açıkladığı "sözleşmeli er" modeli çalışmasının ayrıntılarına Takvim gazetesi açıkladı.

İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmanın detayları:

-Askerlik hizmetini tamamlayan gönüllü erlerden, beden yapısı uygun olanlar sözleşmeli asker olarak görev yapabilecek. Sözleşmeli erlerde lise mezuniyeti şartı aranacak.
-Ağırlıklı olarak bekar olanlar tercih edilecek. Sınavı kazananlar Isparta Dağ ve Komando Okulu'nda 3 aylık özel eğitimden geçecek. Daha sonra atamaları yapılacak.
-Bu erler, 3 ila 10 yıl arasında TSK personeli sayılacak. Her biri 2 bin 500 TL maaş alacak.
10 yıl kesintisiz çalışana 60 bin TL ikramiye verilecek.
-Görevlerini tamamlayan rambolar, daha sonra cezaevi korumasını üstlenebilecek. İlk etapta 10 bin sözleşmeli er alınacak. Ağırlıklı olarak sınırda görev yapacak erlerin sayısı 30 bine kadar çıkabilecek.

İLK BÖLGE DOĞU
Sözleşmeli erler öncelikle Hakkari Dağ Komando Tugayı, Siirt 3'üncü Komando Tugayı, Tunceli 4'üncü Komando Tugayı, Yüksekova 21. Sınır Tugayı, Şırnak Çakırsöğüt Komando Tugayı'nda görev alacak.

KADRO DA VERİLEBİLİR
Sözleşmeli er olarak görev yaparken üstün başarı gösteren askerlere, TSK kadrosunda kalma şansı da tanınacak. Sicil amirleri tarafından haklarında olumlu sicil verilen sözleşmeli erler, bir kez daha sınava tabi tutulacak. Bu sınavda da başarı gösterenler uzman erbaş kadrosuna geçebilecek.

MEMUR OLAMAZ
Savunma Bakanı Vecdi Gönül, sözleşmeli erlere tanınmayacak hakları da sıraladı. Buna göre paralı askerlere, yaş haddi veya sağlık problemi nedeniyle TSK'dan ayrılan uzman erbaşlar gibi, devlet memuru olma hakkı tanınmayacak. Görev süresi biten, sivil hayata dönecek.

BAŞBAKAN:ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, dün sözleşmeli er konusuna değindi. Başbakan Erdoğan, "paralı çalışacak" askerlerle ilgili olarak çalışmaların sürdürüldüğünü, proje tamamlanınca kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

Ensonhaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri