Sözleşme personele kadro kampanyası!

Türk Sağlık-Sen tarafından sözleşmeli personele kadro verilmesi için “Kadromu İstiyorum” kampanyası başlatıldı


Sendika genel merkezi tarafından başlatılan kampanya ile birlikte, ilk olarak tüm Türkiye'de sözleşmeli personeller tarafından imzalanan dilekçeler Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ve Siyasi Partilerin Grup Başkan vekillerine teslim edilecek. Daha sonra eylem ve etkinliklerle kampanya sürdürülecek.

Sözleşmeli memurlar eşleri ile işleri arasında bir tercihe zorlandığını belirten Önder Kahveci “ Sağlık çalışanına köle muamelesi yapılarak senin evin, ailen olmayacak. Benim belirlediğim yerde, beni istediğim şartlar altında çalışacaksın denilmiştir. Bugün ne yazık ki 50 bin sözleşmeli sağlık çalışanı arkadaşımızdan kimisi ailesine kavuşamıyor, kimisi evlenemiyor, evlenenler bir araya gelemiyor, çocuklarını göremiyor, kimisi göreve başladığı yerde ömrünün tükeneceğinden dolayı ümitsiz bir şekilde çalışıyor” şeklinde konuştu

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Sözleşmeli personeller için birçok kazanıma sendika olarak imza attıklarını yürüttükleri mücadele hükümete bazı hakları kabul ettirdiklerini kaydetti. Kahveci bu haklarında yeterli olmadığına dikkat çekerek “Önceden sözleşme şartlarını biliyorlardı imzalamasalardı diyen bir iktidar, mücadelemiz sonucunda bugün sözleşmelilere haklar vermek için taslak hazırlamak zorunda kalmıştır. Sözleşmeli personele tanınan bu haklar da yeterli değildir. Türk Sağlık-Sen olarak sözleşmeli personele kısıtlı haklar verilmesi yerine kadrolu memura tanınan tüm hakların aynı biçimde sözleşmeli çalışanlara da tanınması istiyoruz. Bunun için “Kadromu İstiyorum” kampanyasını başlattık” dedi.

Kadro mücadelesinin büyük ve zor bir mücadele olduğuna dikkat çeken Kahveci “ Hiç kuşkusuz ki sözleşmeli çalışanlara kadro verilmesi için mücadele büyük ve zor bir mücadele olacaktır. Türk Sağlık-Sen olarak tüm sözleşmeli çalışanları bu mücadelemize çağırıyoruz. Bunun ilk adımı olarak dilekçe kampanyası başlatıyoruz.” şeklinde konuştu.

Tüm sözleşmeli memurları kampanyaya desteğe çağıran Kahveci sözlerine şöyle devam etti: Sözleşmeli çalışma arkadaşlarımıza sesleniyorum. İnternet sitemizden işyeri temsilcilerimizden veya şubemizden temin edebileceğiniz dilekçeleri imzalayın biz onları sizin adınıza Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ'a ve siyasi partilerin grup başkan vekillerine teslim ederek, yeter artık 50 bin kişinin sorununu çözün diyeceğiz. Her platformda sözleşmeliye kadro talebimizi gür bir sesle dile getireceğiz. Eylemse eylem. Kampanya ise en iyi kampanyayı biz düzenleyeceğiz. Bu mücadelede bize destek verin. Bu sorunu sendikamızdan alacağımız güçle el birliği içerisinde çözelim.


VATAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri