Sosyal devlet sahaya iniyor

Belediyeler başta olmak üzere mahalli idarelerin basketbol ve halı saha yatırımlarının yüzde 50'sini devlet karşılayacak.

Uygulamayı DPT koordine edecek. Bu teşvikle, gençler uyuşturucu ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan korunacak.



Gençler arasında uyuşturucu ve alkol gibi kötü alışkanlıkların yaygınlaşması üzerine, spora daha fazla destek verilmesi kararlaştırıldı. Bu çerçevede, belediyeler başta olmak üzere mahallî idarelerin spor tesisi yatırımlarına yönelik kaynak artırılıyor. Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) koordinasyonunda çim saha, halı saha ve basketbol sahası gibi halkın ihtiyacını karşılayan tesislerin inşaat maliyetinin yüzde 50'sini devlet karşılıyor. Bu projeler kapsamında DPT tarafından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne 2008'de 18 milyon yeni liralık kaynak aktarıldı. Gelecek yıl bu rakamın 20 milyona çıkarılması planlanıyor. Yetkililer, 2010 yılında desteğin daha da artırılmasının planlandığını belirterek, talep halinde ödenek miktarının 40 milyon yeni liraya kadar yükseltilebileceğini ifade ediyor. Bununla, özellikle çocukların, şiddet başta olmak üzere her türlü kötü alışkanlıkları bırakarak enerjisini sporda harcaması hedefleniyor. DPT yetkilileri, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardaki artışa dikkat çekerek, "Aktarılan para küçük görülebilir ancak bu bizim için bir başlangıç. Gelen talepler doğrultusunda daha fazla kaynak aktarabiliriz. Çünkü çocuklarımızın enerjisini kötü alışkanlıklarda değil, sporda kullanmasını istiyoruz." dedi. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) için 14,5 milyar yeni liralık eylem planını devreye sokan hükümet, bölgeye yönelik yeni bir proje daha başlattı.

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hazırlanan paket ile işsizlik, yoksulluk ve teröre neşter vurulurken kültür, sanat ve spor faaliyetlerine de destek veriliyor. Yılbaşından itibaren Diyarbakır'da uygulanmaya başlanacak proje ile emniyet güçlerine taş atmaları ile gündeme gelen çocuklar spor faaliyetlerine yönlendirilecek. Bu çerçevede mahalle ligleri kurulacak, kabiliyetli olan gençler ise kulüplerin altyapısına kanalize edilecek. Kulüplere de top, eşofman, forma gibi malzeme desteği sağlanacak. Projenin bir diğer hedefi de uluslararası olimpiyatlar için sporcu yetiştirilmesi.

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri