Soruşturulan müdüre ödül gibi atama

Hakkında çeşitli soruşturmalar bulunan Sarıyer Alparslan İlköğretim Okulu Müdürü Erol Oruç, soruşturmaların devam etmesine rağmen Şişli ilçesindeki Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu İlköğretim Okulu'na müdür olarak atandı.

Oruç'un, soruşturmalar sonuçlanana kadar görevden el çektirilmesi gerekirken “ödül gibi atama” yapıldığını söyleyen Eğitim Sen 3 No'lu Şube Başkanı Nebat Bukrek, olayı TBMM'ye taşıyacaklarını söyledi.

AKP'den aday oldu2007 genel seçimlerinde İstanbul'dan AKP milletvekili aday adayı olan Oruç, adaylığı döneminde kendini şöyle anlatmıştı:
“1991-2000 arasında Halıcıoğlu İşitme Engelliler Okulu'nda görev yaparken Beyoğlu Belediye Başkanı olarak görev yapan Nusret Bayraktar ve bir dönem sonra seçilen Kadir Topbaş'ın seçilmeleri için çalıştım. Kendileri ile iyi ilişkilerim oldu. Nusret Bayraktar ve Sayın Kadir Topbaş okulumuza ziyaretlerde bulundular. Kendileri değer verdiğim ve saygı duyduğum dostlarım arasındadır.”
Bir açıklama yapan Eğitim Sen 3 No'lu Şube Başkanı Nebat Bukrek, Oruç'un öğretmen ve hizmetli eğitim çalışanlarına yönelik haksız uygulamalarından dolayı soruşturma geçirdiğini, öğretmenlere yönelik hukuksuz, keyfi uygulamalarından dolayı Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ceza aldığını söyledi.

Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri