Son kez uyardı: Oto galerileri kesinlikle şehir dışına çıkacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İçişleri Bakanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Vilayetler Hizmet Birliği Olağan Meclis Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, bakanlık olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yerel yönetim reformuna büyük önem verdiklerini anlattı, merkezi yönetimden yerel yönetimlere yetki aktarımında bulunduklarını kaydetti.



Yaz aylarında turizm mevsiminin yoğunlaştığını hatırlatarak, turizmin güvenliği ve sağlıklı yürümesinin önemine işaret etti. Valilerden özellikle güvenliğin sağlanması konusunda gerekli tedbirleri almalarını istedi. Bakan Beşir Atalay daha önce valilerle yaptıkları toplantılarda oto galerilerinin yerleşim alanları dışına taşınması için gerekeni yapmalarını istediğini hatırlattı. Bu konunun kendisinden önceki İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu döneminde de gündeme getirildiğini anımsatan Atalay, "İllerimizdeki oto galerilerinin şehir dışına çıkarılması için çaba sarf ediyoruz. Benden önceki bakan arkadaşım Abdülkadir Bey'in döneminde başlatıldı bu çaba. Genelgeler var, ben gelince bu çabayı arttırdım ve ben iki genelge gönderdim." açıklamasında bulundu.

Bakanın verdiği rakamlara göre, dün itibarıyla 18 il bu konudaki çalışmalarını tamamladı. Oto galerilerini şehir dışına uygun yere çıkardı. 50 ilde ise çalışmalar sürüyor. Bazı kentlerde henüz çalışma yok. Bu durumun kendisini rahatsız ettiğini anlatan bakan, sadece belediye başkanlarını değil, valileri de kesin ve net bir dille uyardı: "Benim bugünkü ifadem kesin bir uyarıdır. Kusura bakmayın, bu oto galerileri çalışmasını yürütmeyen illerimizle ilgili ben çalışma yapacağım. Ben bunu biliyorum, bu belediyelerin görevi, belediye başkanlarının görevi. Teftiş sistemi içinde bunu ele alıyorum, il belediyeleri ve büyük nüfuslu ilçe belediyeleriyle ilgili. Ama ben son genelgeyle aynı zamanda bu görevi valilerime de verdim. Belediyelerden istediğim çabuklukta sonuç alamadım ve valilerimize bu görevi verdim. Lütfen belediyelerinizle görüşün ve bunu çözün. Gayreti olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ama burada gayreti olmayan, yavaş yürüyen arkadaşlarımla ilgili, inanın ben denetim sistemini getiriyorum. Tek tek, il il değerlendirmeye başlayacağım. Kesinlikle oto galerileri şehir dışına çıkacak. Bu konuda en sıkıntılı illerden birisi Ankara'dır, ama Ankara bu konuda mesafe almıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve Ankara Valisi'ni bu konuda göreve davet ediyorum. Basının huzurunda bu konuda çabuk mesafe alsınlar. Yoksa ben bizzat İçişleri Bakanı olarak farklı işlem yapacağım."
ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri