Soma'da ölü sayısı 274'e yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında ölenlerin sayısının 274'e yükseldiğini söyledi.

22:19 - Ölenlerin sayısının 274'e yükseldiğini söyledi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında 274 işçiye ulaştıklarını, 196 işçinin cenazesinin ise ailelerine teslim edildiğini açıkladı. Çalışmalara 4 saatlik ara verdiklerini söyleyen Yıldız, gece 02.00 itibariyle kurtarma ekiplerinin yeniden kömür ocağına gireceğini belirtti.

İşçilerin tamamının yer altından çıkartılmasının ardından soruşturmaların ve denetimlerin başlayacağını söyleyen Yıldız, "Bunun sonucunda bir kısım oradan hep beraber teknik heyetle birlikte çıkartmamız gereken sonuçlar olduğunu görebiliriz. Bu rapor doğrultusuna bunlara karar vereceğiz. Çok hızlı bir karbonmonoksit deşarjı ile karşı karşıyayız. Bunun gerçekten trafo patlamasından mı kaynaklandığını o raporlarda göreceğiz. Üretime ara verilecek. İşçi kardeşlerimiz çıkartıldıktan sonra teknik çalışmalar sonlanana kadar kapılar mühürlenecektir. Daha sonra bütün bilgileri yeniden paylaşacağız" diye konuştu.

21:43 - Cenazelere projeksiyonla teşhis

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında yakınlarını kaybedenler, cenazelerine ulaşmak için soğuk hava deposu önünde uzun süre bekledi. Şehit madencileri yakınları projeksiyon cihazı ve bilgisayardaki fotoğraflarından teşhis etti.

21:33 - Pakistan'da 1 günlük yas ilan edildi

Pakistan, Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle bir günlük yas ilan etti. Pakistan Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Muhammed Navaz Şerif'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle taziyelerini ilettiği, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediği belirtildi.

21:00 - Bakan Yıldız: Ispatlasınlar istifa ederim

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "15 yaşındaki çocuğun madende çalıştırıldığını ıspatlasınlar istifa ederim"

20:03 - Taksim'de Soma gerginliği

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar üzerine birçok sivil toplum örgütü üyesi binlerce kişi, akşam saat 19.00 sıralında Beyoğlu Tünel meydanında bir araya geldi. Soma'da yaşanan maden faciasını protesto eden grup, buradan Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Galatasaray Meydanı'na ulaşan grup, burada polis engeli ile karşılaştı. Polisin Taksim Meydanı'na yürümek için izin vermediği grup, meydana çıkma konusunda ısrarcı oldu. Daha sonra gruptan bazı göstericiler, polise taş ve şişe atmaya başladı. Yaşanan gerginliğin ardından polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler ile polis arasındaki gerginlik ara sokaklarda devam ediyor.

19:03 - Kızılay'da Soma eylemi

Kızılay'da, Soma'daki maden faciasıyla ilgili protesto eylemi yapan ve Meclis yönünde yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Kızılay Güvenpark'ta toplanan göstericilerin bir kısmı, Konur Sokak'taki Madenci Anıtı'na karanfil bırakılmasının ardından Meclis istikametine yürümek istedi.

19:03 - Soma Kömür İşletmeleri'den yeni açıklama!

- Soma Kömür İşletmeleri AŞ: "İşletmemiz bünyesinde çalışan tüm işçilerimizin sigortalı olduğunu, hiçbir şekilde kayıt dışı veya yasada öngörülen yaş sınırının altında çalışanımız bulunmadığını, tüm çalışanlarımızın bordromuzda ve gerçek ücretleriyle istihdam edildiğini, tamamının sendikalı olduğunu, devam eden iddialara karşın altını çizerek belirtmek isteriz"

18:49 - ÖLÜ SAYISI 245'E YÜKSELDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ölü sayısının 245'e yükseldiğini açıkladı.

18:46 - Boğaziçi öğrencileri eylem yaptı

Boğaziçi öğrencileri ile Eğitim-Sen, Soma'daki maden kazasını protesto etti. Boğaziçi Üniversitesi'nin Kuzey Kampüsü'nde toplanan grup, "Kaza değil, katliam" yazılı pankart açarak, "Maden işçisi onurumuzdur" ve "İşçilerin birliği, sermayeyi yenecek" sloganları attı.

18:42 - Simavlı 3 kişi hayatını kaybetti

- Simav Belediye Başkanı Özkan: - ''İlçemizden 3 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi ulaştı. Bunlar, Dağardı köyünden Şaban İlçi, Adem Bayındır ve Ahmet Ergün"

18:29 - İkiz kardeşler toprağa verildi

Soma'nın Bayat köyünde 1982 yılında doğan ilkokul mezunu ikiz kardeşler İsmail Süleyman Çata'nın aynı gün askere gittiği öğrenildi. Önce farklı yerlerde askerlik yapmaya başlayan Çata kardeşlerin, babaları Ahmet Çata'nın dilekçesiyle aynı birlikte askerliklerini tamamladığı öğrenildi. 7 yıl önce aynı gün evlenen kardeşlerden İsmail Çata'nın ikiz çocuğu, Süleyman Çata'nın ise 1 çocuğu oldu. Maden ocağında aynı vardiyada çalışan ikizler, çalıştıkları maden ocağında çıkan yangında yaşamlarını yitirdi. Baba Ahmet Çata tarafından teşhis edilen ve Bayat köyünde evlerinin bahçesinde dua okunan İsmail-Süleyman kardeşlerin cenazeleri köy mezarlığında toprağa verildi.

Savaştepe ilçesine getirilen 16 cenazeden 11'i defnedildi

18:27 - Başbakan hastanede yaralıları ziyaret etti

Soma'daki maden ocağında incelemeler yaptıktan sonra Soma Belediyesi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, daha sonra kara yoluyla Akhisar'a geçti. Erdoğan, Akhisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altındaki madencileri ziyaret etti. Hastaneden Akhisar Hava Meydan Komutanlığı'na giden Erdoğan, "DAP" uçağı ile 18.00'de Ankara'ya hareket etti.

18:17 - AK Parti Soma bürosu tahrip edildi

Öfkeli kalabalık Ak Parti Soma İlçe teşkilatı bürosunu tahrip etti. Büronun camları ve çerçeveleri kırılırken içerideki eşyalarda dışarı atılarak kullanılamaz hale geldi. Polis olay sonrası bina etrafında güvenlik önlemi aldı.

18:01 - Türk-İş: Tam gün çalışmama hakkını kullanacak

-Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak: "Türk-İş üyeleri, yarın işe gidecek ama tam gün çalışmama hakkını kullanacaktır. Bu esnada ülkemizdeki taşeronlaşma, sendikasızlaştırma ve iş cinayetleri protesto edilecektir"

17:21 - 20 psikolog ve 10 psikiyatri uzmanı gönderildi

"181 personeli ile birlikte 58 kara ambulansı, 84 personeli ile birlikte 11 UMKE aracı olay yerine görevlendirilmiştir. 20 psikolog ve 10 psikiyatri uzmanı olay yerine görevlendirilmiş ve hasta yakınlarına psikolojik destek vermeye başlamıştır. 4 sedyeli ambulans uçak İzmir'de hazır bekletilmektedir. 2 adet ambulans helikopter olay yerine intikal etmiştir. Olay yerine 3 adet TUN Çadırı (olay yerine en yakın güvenlikli sağlık merkezi) kurulmuştur. İzmir ve Manisa illerinde lojistik çadır hastaneler hazır bekletilmektedir. Olay yerinde 1 adet revir kurulmuş olup, ihtiyaç duyan hastalarımıza oksijen desteği verilmektedir."

17:15 - Kılıçdaroğlu olay yerinde inceleme yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 238 işçinin hayatını kaybettiği Soma'daki kömür ocağında incelemelerde bulundu, yetkililerden kazayla ilgili bilgi aldı. 
Kılıçdaroğlu'nu maden sahasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu karşıladı. Bölgede beraberce inceleme yapan üç isim, daha sonra karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Bu sırada Bakan Yıldız'ın Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiği görüldü. Kılıçdaroğlu'nun hayli üzgün olduğu görülürken, CHP lideri incelemeler sırasında bazı işçilerle de konuştu.

17:02 - Bir grup, maden ocağını işleten şirketin önünde eylem yaptı

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'nin Lale Sokak'taki binasının önünde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan grup, oturma eylemi başlattı. Bunun üzerine güvenlik tedbirlerini artıran polis, binaya çıkan sokak girişlerini barikatlarla kapattı. Pankart ve dövizler eşliğinde bekleyişini sürdüren grup, zaman zaman slogan attı.

16:57 - İşçiler toprağa verilmeye başlandı

- Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler toprağa verilmeye başlandı - Soma Belediye Mezarlığı'nda faciada hayatını kaybedenler için birer metre arayla 110 mezar açıldı - İlçedeki esnafın büyük bölümü, camlarına "başımız sağolsun" yazısı astıkları iş yerlerini açmadı

16:50 - 9. Cumhurbaşkanı Demirel, taziye mesajı yayımladı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Soma'daki maden faciası dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.
"Soma'da meydana gelen elim maden kazası, milletimizi acılara boğmuştur. Bu büyük faciadan dolayı, milletimizin ve vatandaşlarımızın derin üzüntüsünü paylaşır, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelere başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağolsun."

16:44 - Çalışma Bakanlığı'ndan Soma açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Kazanın meydana geldiği ocakta daha önceden eksiklikler tespit edildiği ve cezai yaptırımlar uygulandığına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

16.12Erdoğan: 238 işçimizi hakka uğurladık

Başbakan Erdoğan: "(Soma'daki maden faciası) İlk belirlemelere göre 238 işçimizi Hak'ka uğurladık. 80 yaralımız var."

16:11 - Erdoğan: içeride 120 işçi var

Başbakan Erdoğan: (Soma'daki maden faciası) "Şu anda arkadaşlarımızın ve iş yerinin verdiği rakamlardan hareketle, tahmini olarak 120 civarında içeride şu anda halen işçinin olduğu söyleniyor"

16:01 - Soruşturma 11 savcı tarafından yürütülüyor

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Şahiner, konuyla ilgili soruşturmanın başlatıldığını, kendileri tarafından en doğru bilgilerin aşama aşama teyit edilerek medya kuruluşlarına duyurulacağını bildirdi. - Şahiner, maden faciasında ölenlerin işlemlerinin 11 savcı tarafından yürütüldüğünü belirterek, delillerin toplanmasına yönelik de bilirkişi oluşturulduğunu kaydetti.

15:54 - ÖLÜ SAYISI 238 OLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'da madendeki yangında ölenlerin sayısının 238 olduğunu açıkladı.
Başbakan Erdoğan: (Soma'daki maden faciası) "Şu anda arkadaşlarımızın ve iş yerinin verdiği rakamlardan hareketle, tahmini olarak 120 civarında içeride şu anda halen işçinin olduğu söyleniyor"

15:15 - Ağrı'da seçim çalışmaları durdu

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından ilan edilen 3 günlük milli yas dolayısıyla Ağrı'da, AK Parti ve BDP seçim çalışmalarını durdurdu - AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: "Bugün biz de Ağrı'da yapılan seçim çalışmalarını durdurduk. Böylesine bir acıyla karşılaşmışken AK Parti teşkilatımızın sahada çalışma yapması mümkün olamazdı" - BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sakık: "Oradaki yas, acılar, bizim acımız. Biz Soma'daki acıyı Ağrı'daki bu halkın acısı olarak yüreğimize basıyoruz. Onlarla ortaklaşıyoruz"

15:10 - DİSK ve KESK'te iş bırakıyor

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu: "Yarın sabahtan itibaren KESK, TMMOB ve TTB ile saat 09.00'da tüm Türkiye'de, tüm iş yerlerinde saygı duruşunun ardından iş bırakıyoruz"

15:04 - TÜRK-İŞ yarın iş bırakacak

TÜRK-İŞ'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda Soma'da meydana gelen facianın vahametini dikkate alarak 1 gün süreyle çalışmama hakkını kullanma kararı aldı.

14:57 - İşçi yakınları listelere akın etti

Soma'daki maden ocağından yaralı olarak çıkan işçilerin kaldırıldığı hastanelerin listeleri asıldı. İşçi yakınları listelerin önünde kuyruk oluşturdu.

14:53 - Kılıçdaroğlu 9 yaralıyı ziyaret etti

Soma'ya gitmek üzere hava yoluyla Akhisar Hava Meydan Komutanlığı'na gelen Kılıçdaroğlu, ilk olarak Akhisar Devlet Hastanesi'ne geçti. Burada tedavi altında olan 9 hastayı ziyaret eden Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler hastane yetkililerinden bilgi aldı.

14:44 - 232 kişiden 124'ünün kimlik tespiti tamamladı

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 232 kişiden 124'ünün kimlik tespiti tamamladı.
Arama kurtarma ekipleri tarafından maden ocağından çıkarıldıktan sonra Kırkağaç ilçesindeki Kayadibi Mahallesi'nde bulunan soğuk hava deposuna getirilen cenazelerden 124'ünün kimlik tespitinin tamamlandığı öğrenildi. Bazı madencilerin cesetleri yakınlarına teslim edilirken, depoya çok sayıda tabut getirildiği görüldü.

14:30 - ERDOĞAN: ÖLÜ SAYISI 232 OLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'da madendeki yangında ölenlerin sayısının 232 olduğunu açıkladı

14:10 - TBMM: Milletimizin başı sağolsun

TBMM Genel Kurulu'nda, Soma'da meydana gelen maden faciasına ilişkin siyasi partiler tarafından imzalanan ortak bildiri okundu. Saygı duruşunun ardından okunan bildiride, "Yüreğimizi dağlayan bu acıların bir daha yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Milletimizin başı sağolsun" ifadesine yer verildi.

14:10 - ODTÜ'de gerginlik

Olayı protesto etmek isteyen bir grup, ODTÜ'den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yürümek istedi -Eylemin yasal olmadığını belirterek dağılmaları için uyarıda bulunan polise, molotofkokteyli, taş ve havai fişek atan gruba müdahalede bulunuldu.

MEMURLAR.NET

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri