Şok iddia: Önce Müdür Yardımcılığı

MEB Yöneticilik Sınav sonuçları açıklandı. Peki şimdi ne olacak?

MEB tarafından yayımlanan 13/08/2009 tarihli Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik'e göre yapılan sınavların sonuçları yayımlanmıştır.

Bundan sonraki süreçte yetki valiliklerde. Valilikler geçmiş dönemde olduğu gibi, bu dönemde de farklı uygulamalara sapabilir.

Bilindiği gibi daha önceki dönemlerde, valiliklerin bazıları hemen duyuruya çıkmış, bazıları işi ağırdan almışlardı. Bazıları tamamını, bazıları bir kısmını açık ilan etmişlerdi. Ancak 13/08/2009 tarihli Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik'e göre bu "bazı kurumların ilanı" olayının önü kapatılmıştır. Ancak ilanın süresi konusu valiliklere bırakılmıştır.

Normal süreçte yer değişikliği anlamına gelen atamaların mayıs-haziran döneminde yapılacağı göz önüne alındığında, en azından boş kadrolara atamalrın bu dönemden önce bitirilmesi gerektiği görülmektedir.

İşin normali; en kısa sürede önce müdürlük, sonrasında müdürbaşyardımcılığı ve en sonunda müdür yardımcılığı atamalarının yapılması şeklindedir.

Ancak bazı çevrelerden alınan duyumlar önce müdür yardımcılığı atamalarının yapılacağı şeklinde. Çünkü; müdür yardımcılığı sınavını kazanan öğretmen sayısının fazla olmadığı görülmektedir. Böylece açık ilan edilen okulların tamamı dolmayacak, bazı kurumlara "vekaleten" yönetici görevlendirme işine devam edilecektir. Ayrıca, müdürlük atamaları sonraya bırakılacak ki, mevcut müdür yardımcılığı kadrolarından müdürlüğe geçecek olan yöneticilerin yerine görevlendirme yapılabilsin. Ayrıca boş kadrolara 2. bir duyurudan sonra yönetmelikteki esaslar doğrultusunda yöneticilerin ataması yapılabilsin.

Diğer bir husus, Anadolu Liselerine yapılacak müdür atamaları ile ilgilidir. Müdürlük sınavına kazanan öğretmenlerden Anadolu Liselerinde yönetici olmak isteyenler, yeni ilan edilen Anadolu Liseleri öğretmenlik sınavına gireceklerdir. Sınav takvimine bakıldığında, sınav sonuçlarının 10 Ocak 2009 tarihinde ilan edileceği görülmektedir. Müdürlük başvuru ve atamaları sonraya bırakılacak ki, Anadolu Lisesi öretmenlik sınavını kazanan ve müdürlük sınavında başarılı olan adayların önü açılsın.

Sonuç olarak; aslında en büyük sınavı MEB ve Valilikler verecektir. Hakkaniyet ölçüsü yitirilmeden, uzun yıllardır kanayan bir yara durumuna gelen "vekaleten yöneticilik" uygulamasının son bulacağı bir takvimin işletilmesi esastır. O takvim Aralık ayı başında  müdürlük ataması ile başlatılmalı, Ocak ayı ikinci yarısına kadar müdürbaşyardımcılığı ve müdür yardımcılığı atamalarının yapılması şeklinde olmalıdır.

Saygılarımla.

Teoman AKTÜRK
Eğitim Yöneticisi

Www.TurkiyeEgitim.Com


 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri