Siyasi liderlerin karakter analizi yapıldı

Obama, Prenses Diana, Madonna gibi dünyaca ünlü isimlerin karakter analizini yapan Chetan Parkyn, Türk siyasetinin ünlü isimlerinin de karakter analizini yaptı: Gül doğuştan lider, Erdoğan çok yetenekli, Baykal ise hazırcevap

H. Salih Zengin'in haberi

Parkyn, bilgisayarda geliştirilen özel bir programla analiz yapıyor ve bu sayede insanlara 'nasıl biri' olduklarını hatırlatıyor. Parkyn'e Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Deniz Baykal'ı sorduk. Ortaya ilginç sonuçlar çıktı.

Kendinizde birçok insanda olmayan süper güçler olduğunu keşfettiniz de mi karakter analizine başladınız?

Bir kere benimle bir ilgisi yoktu bu durumun. İngiltere'de büyüdüm ve makine mühendisi idim. Dünyayı dolaştım, bir şeyleri yapmak ve oluşturmak üzerine inanılmaz bir kabiliyetim var. Hayatın beni tatmin etmediğini gördüm. Bakarsanız bu iş tam bir makine mühendisine göre bir iş. Bir dönem Hindistan'da yaşadım. 'Bombay'da bir adama git' dediler bana. Gölge okuyucusu diyorlardı ona. Gölgenin günün belirli saatine göre vurduğu yansımayı ölçüp analiz yapıyordu. Benimle ilgili bir sürü şey anlattı ve o an beynim almadı, benimle ilgili nasıl bu kadar çok şey bilebilirdi? Seansın sonunda 'Benimle çalış.' dedi. Ben de 'Neden bahsediyorsun, ben mühendisim, senin ne yaptığını hiç anlamıyorum.' dedim. 'Bir gün bunları çalışmak zorunda kalacaksın. Bir sistem geliyor yeryüzüne ve sen insanları okumaya şimdiden başla.' dedi. 28 yaşımdaydım ve acayip uyuşuk bir şeydim. (Gülüşmeler) Ve sonra biri el okumayı öğretti, 10 dakikada öğrendim. Ve dedi ki 'Hadi şimdi sen yap.' 15 yıl bana kim elini gösterse okudum. 1993'te bu sistem geldi, ABD'de biri keşfetmiş. Bakınca gölge okuyucu adamın bahsettiği sistemin bu olduğunu anladım.

Şu anki yaşınız kaç?

57 yaşındayım, 30 yıldır bu işi yapıyorum. İnsanlara kim olduklarını hatırlatıyorum.

İnsandan daha iyi işleyen makine var mı?

İnsan çok inanılmaz! Benim kâğıda bakarak okuduğum şey, kişinin DNA'sı aslında, genetik kodu. Atalarından gelen DNA kodunu da okuyorum. 30 yıl önce böyle bir şey söylesem herkes beni deli zannederdi. (Gülüyor)

Aslında yaptığınız kadar sistematik olmasa da karakter analizi yıllardır yapılan bir şey. Sizin buna kattığınız şey ne?

Bir kere bu sistem 21. yüzyıl sistemi. Bilimle kozmik bilimin birleşmesi. Bizler daha fazla karar almak zorunda bırakılıyoruz. 10 yıl önce daha az karar alıyorduk. Bu sistemde üç anahtar var. Bunlardan biri nasıl doğru karar almamız gerektiğini gösteriyor.

Yaptığınız analizlerin sonucunda insan kendini mi bilir, yoksa egosu mu şişer?

Birincisi. Egoda hep kendini ayrı görürsün. Karakter analizinde kendinle barıştığın anda bütünün içinde kendine bir yer de edinmiş oluyorsun. O yüzden bütünün içinde yer almak daha kolay, bütünün içinde yerini bilmediğin zaman sorunlar başlıyor.

Makine mühendisi olmasanız böyle bir tablo ortaya çıkarabilir miydiniz?

(Gülüyor) Galiba biraz zor olurdu.

Ben hep merak ettim bunu ve çok çok işe yaradı...

Makinede bozulan aksamı düzeltmekle insan gibi karışık bir varlıktaki aksaklığı düzeltmek aynı şey mi?

Doğduğumuz anda evren farklı bir durumdadır. Dolayısıyla dünyaya geldiği an, mükemmel bir andır. Kamerayla çok mükemmel bir anı çekmek gibi. Aslında doğan herkes evrenin mükemmel bir ifadesi aslında, çünkü tam o anki mükemmel düzenin bütün kodunu DNA'sında taşıyor herkes.

Bu tesadüf mü, ilahi bir şey mi?

Niye ayrı olsun ki? İkisi de birlikte. Bütün evrenin mükemmel bir yansımasısın o an! İnsanlar sürekli 21. yüzyıldaki durumlara uyum sağlamak için kendilerini değiştirmeye çalışıyor. İnsanlar kendilerindeki mükemmelliği unutuyor. Bütün sistem öyle bir kurulu ki, yavaş yavaş sen özün ve kendin olmanın dışında bir şeye şevklendiriliyorsun. Bu okumanın inanılmaz bir etkisi var, çünkü insanlara özünü ve mükemmeliyetini yeniden hatırlatıyorum. Olmaya ve tecrübe etmeye geldiğin insanı yeniden hatırlıyorsun. Problemler, başka bir insan olmaya çalıştığın an başlıyor. Çözemeyince ahlak kuralları koyuyorlar.

Bahsettiğiniz düzene makine mühendisi olarak büyük katkı verdiniz ama. Şimdi mesleğinizden nefret mi ediyorsunuz?

Yok yok etmiyorum. (Gülüşmeler) Hâlâ ellerimde biraz yağ olsa diye düşünüyorum.

İnsanların karakter analizlerini doğum tarihi ve saatine göre yapıyorsunuz. Rakamlar çok mu önemli?

10 saniyenizi alıyor, ama rakamların aklında çok yüklü program var. Bazen insanlar doğum saatinden çok emin değil, onlara birkaç farklı döngüde harita çıkarıyorum.

Öyleyse aynı gün, saat ve yerde doğan iki insan niye farklı karakterlerde oluyor?

Mühendisliğe ya da fizik bilgisine gitmem lazım. İki şey, aynı anda aynı yerde olamaz.

Nasıl olamaz! Aynı hastanede, aynı anda doğan onlarca kişi olabilir?

İkisini farklı hemşire alıyor, onlar kendiliğinden farklı bir yolculuğa çıkıyorlar. Tablolar aynıymış gibi gözükebilir ama o okuyucunun derin yeteneklerine bağlı.

Diyelim ikiz oldu bu çocuklar?

Birçok kez ikizler için analiz yaptım. En komiği, ikizler bile iki dakikalık farkla doğuyor. Ve o iki dakikada bile bir değişim oluyor.

Kaç kişiye karakter analizi yaptınız?

İki-üç bin arası. Bütün bunları teke tek yaptım ve herkese iki saat ayırıyorum.

Bu analizinizi dünyadaki bütün insanlara uygulasak kötülük kalkar mı? (Gülüyor)

Evet, çünkü karakterini okuduğum 2-3 bin kişinin hayatları iyileşti. Kendini hatırlama metodu bu.

Allah'ın verdiği ruh o kadar kutsal ve mükemmel ki onu hatırladığında zaten onun dışına çıkamıyorsun.

Bir katile bu analizi yaptınız mı?

Evet. Amerika'da Jefri Dayma diye birisinin karakter analizini yapmıştım. O kendi dizaynını iyi kullanamadı. Birçok aydınlanmış kişilere de yaptım. Herkesin bir dizaynı var.

Kendi karakter analizinizi yaptınız mı?

Evet tabii ki! (Gülüşmeler) 16 yıl önce yaptım ve ara sıra hatırlamak için de bakıyorum. Çok seviyorum kendimi. Kendimi sevmeme durumundan çok önce özgürleştim.

Eşinize analiz yaptınız mı peki?

Benden üç gün sonra doğmuş, çok benzer, çok çok yakın arkadaşız bir kere.

Sizi en çok kim şaşırttı bugüne kadar?

Obama. Değişik tablosu vardı, bir kere çok vizyoner çıktı, bütün dünyayı açık bir şekilde ve iyi görüyor. Bir sürü fosil ve geri düşünceli insanlarla da etrafı çevrilmiş bir şekilde.

Obama ile dünyanın gidişatı iyi mi?

Eğer etrafına doğru insanları almayı başarabilirse iyi şeyler yapabilir. Obama'nın kodu isyancı, karısının kodu ise rönesans.

***

Abdullah Gül için lider olmak su içmek gibi bir şey...

Abdullah Gül, Başbakan'ınızın yakın arkadaşı mı? Çünkü çok ortak özellikleri var. Konuşmaktan korkan birisi değil, çok özgüveni var. Doğduğu andan beri lider. Su içmek gibi bir şey onun için lider olmak. İnanılmaz derecede meşgul biri. Bir proje yapmak istediğinde ortadan kayboluyor ve o projeyi yapmaya çalışıyor. Bir şeyin iyi olup olmadığına karar vermek için duygusal olarak kendini dinlemesi ve baskıdan uzak durması gerekiyor. İnsanları koruyan biri, insan onun yanında kendini güvende hissediyor. Bunu insanlara göstermekte çok başarılı. Kalbi açık ve cömert. Ruh hali sürekli dalgalanıyor, bazen üzüntülü, bazen sevinçli oluyor. Kendine düşüneceği zamanlar ayırmalı. Onun için sabır önemli. Bir sürü probleme cevabı var, doğru zamanda doğru çözümleri buluyor. İnsanlarla paylaşmak istediği bir sürü şey var, bunları gerçekleştirecek. O bir politikacıdan daha ziyade duygularını kullanan insan gibi davranıyor, politik değil.

***

Tayyip Erdoğan dürüst ve detaycı

Çok yetenekli ve çok yaratıcı biri olduğunu söyleyebilirim. Halkıyla ilgili derin bir bağlantıda olduğu çok net. Çok iyi plan yapıp ileriyi gören bir insan, ama bu planları hayata geçirmek için sadece çevresindeki insanlardan yardım almak dışında yetenekli ve alanında uzman kişilere ihtiyacı var.

Hep ileriyi görüyor, ama karar almadan önce sabırlı olmalı. Çok detaycı bir kişiliğe sahip... Her durumla ilgili, herkesten çok detaylı bilgi isteyip ona göre davranmayı seçiyor. Sabretmeye ve bir işi yapmadan önce beklemeye, sağlam karar almaya ihtiyacı var. Halkıyla çok kolay iletişim kurabiliyor. Her şeyin en iyisini istiyor. Liderlik vasıflarına güvenilebilecek bir insan. Dürüst bir adam ama planlarını gerçekleştirmek için becerikli ve bilgi sahibi insanlarla çalışmaya ihtiyacı var.

***

Deniz Baykal içinden gelen sesi dinlemeli

Deniz Baykal, çok dramatik bir şekilde bir değişim yaratabilir. Kendi hayatıyla ilgili bir sürü alanda ilerleyebilir, ama bu karışık olur. Onunla kim tanışırsa tanışsın yanında kendisini rahat hissediyor. Herkesi koruma altına almaya çalışıyor, ama onun kendini koruması gerekiyor. Özel ve sosyal hayatında sürekli onu destekleyecek kişilerin olması gerekiyor. Çok hızlı kavrayabilen biri. İç sesini dinlediği zaman, çok sıradan bir şeyi çok önemli bir şeye dönüştürme gücüne sahip. Hazırcevap. Sürekli birilerine kendini kanıtlamaya çalışıyor. Önemli olan içinden geçen sesi dinlemesi. Çevresindekileri sürekli düzene sokmaya çalışıyor. Anlattıklarını halkın anladığını görünce çok mutlu oluyor.

***

10 bin kişiye nefes eğitimi verdik

Nevşah Fidan Turan (Nefes Eğitmeni ve Yaşam Koçu): Aslında mimarım ama nefes uzmanlığına ilgi duydum. İnsanın hem kendi içinde hem de hayatta kendini daha iyi hissetmesi için ne kadar metot varsa hepsini deneyimledim. Dönüştürücü nefesleri en kuvvetli sistem bulduğum için de bunların sistemlerini alarak Türkiye'ye getirdim. Altı-yedi yıl içinde 10 binin üzerinde kişiyle çalıştım, yüzlerce eğitmen nefes koçu yetiştirdik. Chetan Parkyn'le 6 yıl önce San Diego'da tanıştım. Metafizik, numeroloji, astroloji, enerji ve geçmiş yaşam haritaları gibi birçok metodu bir araya getiren bir insan dizaynı analiz sistemi bu. 64 enerji merkezinden insan sistemine gelen bir, takım bilgiler ve buna göre de birkaç insan tiplemesi var ama milyonlarca ihtimal var. Biz de eğitim alıyoruz Chetan'den, bireysel seanslar da veriyor. Birkaç ay sonra tekrar gelecek Chetan ve eğitimimizi tamamlayacağız. Karakter analiz sistemini kendi nefes analizlerimizle birleştirmeye karar verdik. İsteyen iki saatlik Chetan ile Nefes Akademisi'nde seans alabiliyor ya da bize bilgilerini yolluyor.

Chetan onun karşısındaymış gibi iki saatlik bir seans dolduruyor ve CD ile ona gönderiyoruz. Fiyatı 300 TL. Şu an bütün seanslarımız dolu.

Zaman-Pazar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri