Siyasetin en medyatik kadını Çubukçu

Siyasetin en medyatik kadını Çubukçu

Medya Takip Merkezi (MTM), 2010'da magazin, siyaset, iş, spor ve medya dünyasında kendinden en çok bahsettiren kadınları belirledi. Bin 800'ü aşkın gazete ve dergide yayınlanan haberlerin incelenmesiyle yapılan araştırmada kadının en çok yer bulduğu sayfalar yaşam ve magazin olarak belirlendi. Medya, 2010'da en çok eğlence sektöründeki kadınlarla ilgili haberlere yer verdi. Kadın siyasetçiler arasında Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İş dünyasında Ümit Boyner ve Medya sektöründe ise Saba Tümer ile yazar Nazlı Ilıcak "en medyatik" isimler. Eğlence ve magazin haberleri kategorisinin zirvesinde ise Sezen Aksu var.
ÇUBUKÇU SİYASETİN 1 NUMARASI Türkiye'nin en popüler kadın siyasetçisi Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu. 7 bin 458 haber ve yazı ile medyada yer bulan Çubukçu'yu 3 bin 718 haberle Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf takip etti. Aysel Tuğluk, Gülten Kışanak, Canan Arıtman ve Güldal Mumcu ise bu iki ismi takip etti. Emine Erdoğan 3 bin 511, Hayrünnisa Gül ise 3 bin 506 haberinkonusu oldu.
İŞ DÜNYASINDA BOYNER İş dünyasının, 2010'da adından en çok bahsedilen kadını olan ve 3 bin 768 haberle ilk sırada yer alan TÜSİ- AD Başkanı Ümit Boyner'i, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı takip etti.
MEDYADA SABA TÜMER Medya dünyasının en popüler kadını Saba Tümer, ikinci sırasada ise gazeteci- yazar Nazlı Ilıcak var.
SEZEN AKSU 5 BİN 50 KEZ HABER OLDU Sezen Aksu 5 bin 50 haberle 2010'un magazin ve eğlence kategorisindeki en popüler kadını olmayı başardı. Onu, Ajda Pekkan, Demet Akalın ve Hülya Avşar izledi. Yabancı kadınların sıralaması ise Madonna, Angelina Jolie ve Lady Gaga.
sabah
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri