Sivillere ölüm yağıyor

Gazze Şeridi'ne kara birlikleriyle giren İsrail ordusu, bölgenin kuzeyini ağır bombardıman altına aldı. Harekâtın ilk gününde yaşamını yitiren 35 Filistinliden 31'i sivil...

İnsani yardım durdu
İSRAİL Ordusu, 500 bin nüfuslu Gazze kentinin çevresini ağır silahlarla kuşattı ve Gazze ile güney bölgelerin bağlantısını kesti. Tankların saldırısında, 12 yaşındaki bir kız ile 5 doktorun da aralarında bulunduğu 31 sivil öldü. Hava saldırılarıyla birlikte operasyonun başından bu yana ölenlerin sayısı 500'ü aştı. Bu arada İsrail, Gazze Şeridi'ne son bir haftadır Kerem Şalom geçidinden sağlanan insani yardımların naklini durdurdu.

Dünyadan tepki yağıyor
İSRAİL Başbakanı Olmert'in “Kaçınılmazdı” dediği harekâta dünyadan tepkiler dün de devam etti. AB ateşkes çağrısı yaparken, Fransa İsrail'i kınadı. İngiltere ve Çin de ateşkes istedi, İsrail'e en sert tepki İran'dan geldi. İran Meclis Başkanı Laricani, “Gazze İsrail'e mezar olacak” dedi. BM Güvenlik Konseyi'nin 4 saatlik toplantısından ise ABD'nin İsrail yanlısı tutumu nedeniyle hiçbir sonuç alınamadı.

Füze yanıltan fişek
İsrail ordusunun helikopter ve uçaklardan fırlattığı “flare”ler tartışma yarattı. İlk anda “bir tür misket bombası” zannedilen “flare”lerin, yaydıkları yüksek ısı ve ışıkla güdümlü füzelerin hedeflerini şaşırtmak için kullanıldığı bildirildi.
milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri