Sivas İl Milli Eğitim Müdürü'nden Eğitim-Bir-Sen'e: Veremeyecek Hesabımız Yok!

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, 5 ay önce 21 okul müdürünün İl İdaresi Kanununa dayanarak görevden alınmasına yönelik Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan eleştirilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, 5 ay önce 21 okul müdürünün İl İdaresi Kanununa dayanarak görevden alınmasına yönelik Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan eleştirilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı: Veremeyecek Hesabımız Yok

Katıldığı bir programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, konunun hatırlatılması üzerine 5 ay önce alınan kararın tekrar gündeme getirilmesine bir anlam veremediğini belirterek “Bizim veremeyecek hiçbir hesabımız yok” dedi.

“Aslında bunun gündem olması gereken zaman 5 ay önceydi” diyen Savaşçı, “Biz 21 okul müdürünü görevden yeni almadık. Sivas´ın eğitime yatırım anlamında nerelere geldiğini çok net biliyoruz. Şöyle bir algı oluşsun istemiyorum: Biz bir çizgi çizdik. Bu çizginin altında kalanlar başarısız, bunlara soruşturma açtık. Böyle bir durum yok” dedi.

5 YILLIK VERİLER BAZ ALINDI

Okulların 5 yıllık istatistiğini çıkardıklarını kaydeden İl Müdürü Savaşçı, “Okulumuz 2014´te kaçıncı sırada? 20´inci sırada. 2015´te 40, 2016´da 70, 2018´de 80, 2019´da 90. Bu okul 20´den 90´a niye geldi, eksik ne idi? Bunu araştırdık. 187 okulumuzun 5 yıllık performansını kendi içinde değerlendirdik. Tutup da Yıldızeli´ndeki bir köy okulunu merkezdeki bir köy okuluyla karşılaştırmadık.

Bu bizim için kriterdi. Elbette ki merkezdeki bir okulun hazırbulunuşluk düzeyi ile köydeki bir okulun hazırbulunuşluk düzeyi eşit değil ama sen bu okula idareci olduğun zaman bu okul 100´lerdeydi. Sen bu okulu 180´lere niye getirdin? Sebebi ne? Bu okul akademik anlamda peyderpey neden geriledi?” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: “Sadece akademik anlamdaki başarıya da bakmadık. Biz okullarımızın denetimini sosyal, fiziksel anlamda yapıyoruz. Bir şube müdürümüz, müdür yardımcılarımızla beraber bir müfettişimiz okullarımızın denetimini yapıyor. Evet, 85 okul müdürümüze gerekli inceleme ve soruşturma izni Sayın Valimiz tarafından verildi, müfettişlerimiz rapor hazırladı.

Bununla ilgili de kimi arkadaşların yerini değiştirdik, kimi arkadaşlara idareci olarak onlarla devam etmediğimizi söyleyip öğretmen olarak onlardan faydalanmanın daha uygun olacağını bildirdik. Bu şimdi değil 5 ay önceydi. Şunun özellikle bilinmesini istiyorum: Biz bir okul 180´inci diye soruşturma açmadık.

Eğer o okul aldığında 180´inci sıradan 140´ıncı sıraya geldiyse başarılı ama 20´nci sıradan 100´üncü sıraya geldiyse sorun var. O okulun akademik anlamda idare ile ilgili başarısız olup olmadığıyla hususunda müfettişlerimiz incelemeyi ve soruşturmayı yaptılar, teklifleri de Vali bey tarafından değerlendirildi.”

“AMACIMIZ TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAK”

“Bizim projelere ayıracak vaktimiz var, laf üstüne laf koyacak vaktimiz yok. Bizim amacımız taş üstüne taş koymak” diyen Savaşçı, “Her gün üzerine katarak gideceğiz diyoruz.

Bu tür şeylerle zaman kaybetmek istemiyorum. İlk gün de dedik; biz bu memleket için geldik, bu memleket için koşacağız, bu memleket için koşturacağız. Gündüz yorulmadan, gece uyumadan devam edeceğiz. Ben arkadaşlarımın sabahlara kadar uyumadığını, hazırlık yaptığını, proje ürettiğini biliyorum.

Kimse kusura bakmasın. İnsanlar ailelerinden, evlerinden, eşlerinden, çocuklarından uzak kalırken birileri bu anlamda bize ayak uyduramayabilir. Biz onlara teşekkür ederiz öğretmen olarak devam etmeleri gerektiğini söyleriz.

Bizim mesleğimiz öğretmenlik. Ben öğretmenim. ‘Ne iş yapıyorsun?´ diye sorduklarında ‘Öğretmenim´ diyorum. 9 bin 500 öğretmenimiz adına ben burada duruyorum. Yarın beni buraya atayan Sayın Cumhurbaşkanımız görevden alabilir.

Biz de teşekkür eder, bizden sonra gelecek arkadaşa bayrağımızı devrederiz. Rızkı veren Allah´tır. Rızık ile ilgili herhangi bir şüphemiz yok bizim. Şube müdürü olarak, milli eğitim müdür yardımcısı olarak veya öğretmen olarak da hizmet edebilirsin.

Tekrar ediyorum, onlar da bizim öğretmenimiz, bu bir bayrak yarışı. Bu bayrak yarışını diğer arkadaşlara verdiler, devam ediyorlar. Dedikodularla uğraşmaya vaktimiz yok. Biz; üreteceğiz, üreteceğiz, üreteceğiz. Çocuklarımıza neler katacağız onun hesabına bakacağız” ifadelerini kullandı.

“DENETİM OLMADAN OLMAZ”

Okulların performansını değerlendirme kararı almalarında LGS sınav sonuçlarının etkili olmadığına dikkat çeken İl Müdürü Savaşçı, “Biz 59 değil 1´inci olsak da aynı incelemeyi yapacaktık.

Eğitimde denetim olmadan olmaz. Vatandaşın biri beni CİMER´e şikayet etmiş. Başvurusu geldi önüme. ‘Bakanlığa yazın´ dedim. ‘Müdürüm bakanlığa niye yazıyoruz´ dediler.

Benim soruşturmamı ilçeden ben mi yapacağım? Göndereceksiniz bakanlığa bakanlık müfettişleri gelecek gerekli incelemeleri yapacaklar varsa hatamız cezasını çekeriz ama bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Bakanlık derse ki gerekli incelemeye cevabı verin biz cevabı veririz.

Yani incelenmeden, denetim geçirmekten İl Milli Eğitim Müdürü olarak herhangi bir tereddüdüm yoksa kusura bakmayın hiç kimsenin de böyle bir tereddüdü olmamalı. Ben idareciliğim boyunca hep şunu söyledim: Hesap sorarım, hesap vermekten de hiç kaçmam.

Bizim veremeyecek hiçbir hesabımız yok. Her şeyin hesabını veririz. çünkü biz her şeyi istişare ile yaparız. ‘Ben yaptım´ demekle bu işler olmaz. Benim verdiğim karar 9 bin 500 öğretmenimizi, 115 binden fazla da öğrencimizi etkiliyor.

Ben eğitimle ilgili istişaremi ederim ama benim karar vermem gereken yerde de ben karar veririm. Bir başkasının da beni etkisi altına almasına asla ve asla müsaade etmem” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ”

İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Benim anlamaktan zorlandığım husus 5 ay önceki olay neden gündeme geldi. Bizde iki teklif olur. Disiplin ve idari teklif.

İdari teklif çok farklı şeydir, disiplin teklifi çok farklı şeydir. İdari teklifte yer değişikliği vesaire yapılır. Disiplin teklifinde ceza tebliğ edilir. Cezayla ilgili kişi ve kurumun varsa itirazı dilekçe ile başvuru yapar biz değerlendiririz bunu. Altını veririz, uygulamayabiliriz. Bunu da geçtim.

İl İdare Kurulumuz var. Orada bu görüşülür; kaldırılır, tamamı uygulanır veya bir altı uygulanır. Türkiye hukuk devleti. Kişiye bağlı olarak ‘Ben ceza verdim´ olmaz ki. İl İdare Kurulunda karara bağlanır. Oradan da memnun kalmazsanız mahkemeye gidersiniz. Orada hakkınızı ararsınız. O nedenle anlamış değilim.”

“ÖĞRENCİLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATI”

“Eğitimcilerin emrindeyim. Öğretmenlerin emrindeyim” diyen Savaşçı, “Öğretmen arkadaşlarıma verdiğim cep telefonu numaram annemde, babamda, eşimde olan telefon numaram. İki hat kullanıp birini onlara vermiyorum.

Her an bana ulaşabilirler. Öğrenciler bizim geleceğimizin teminatı. Bu bir emanet. Bu görev bize tevdi edildi. Bu görevin sorumluluğunu biliyoruz. Onların hak ettiği şekilde eğitimlerini almaları için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. (İrade)

Büyük Sivas Haber – Sivas

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sivas Milli Eğitim'de Yaşananların Perde Arkası!
Ali Yalçın'dan Müdür Kıyımına Tepki: Sonuçlarıyla Birlikte Yok Sayılmalıdır
Sivas'taki Müdür Kıyımına Ali Yalçın Müdahil Olacak Mı?

MEB PERSONEL Haberleri