Sınavlı Müdürlükler İptal Olmaz

Sınavla atanan müdürlük kadrolarına yapılan atamaların üzerinden aylar geçmesine rağmen, atanan müdürler neden "rahat" bırakılmıyor?

Her gün kamuoyunda "atamalar iptal..." türünden haberler eğitim yöneticilerini olumsuz etkilemekte. Çevremizde bir çok yönetici iptal korkusu yüzünden kilometrelerce yolu göze alarak gidiş-geliş yapmaya devam etmektedirler. Evlerini taşıyamamış, atandıkları kurumlara dört elle sarılamamışlardır.

Buradan açık bir şekilde ifade ediyorum: Sınavla atanan müdürlükler iptal olmaz!

Neden mi?

Niye iptal olsun? Gerekçe ne?

Son zamanlardaki en iyi yönetmelik değil mi bu?

İstekli herkes sınava alınmadı mı?

Sınav sorularında yanlışlıklar yapılmıştır. Ama geçmişte olduğu gibi, sınav sonuçları yeniden değerlendirilir, hak kaybı olanlar varsa bu kişilerin yeniden atamaları yapılır olur biter.

Yer değişikliğinden önce sınavlı atamalar yapılmıştır. Bu da eleştiri konusu oldu.

Ancak bir çok kadrolu müdür sınava girmedi mi? 60 olarak belirlenen düşük bir puanın üzerine yine geçmiş yöneticilikler ve ödüllerin fazlaca puan getirdiği ek-2 bu puanların üzerine eklenmedi mi? Sonuçta 60 alan tecrübeli yöneticiler büyük ölçüde istedikleri kurumlara atanmadı mı?

Yok sınav soruları kalitesizmiş, yok şu kadar soru yanlışmış, yok sorular falanca sendikaya verilmiş... bence bunlar biraz zorlama gibi geliyor bana. Neticede bir sınav yapılmış ve herkes eşit bir şekilde bu sınava girmiştir.

"Atamalar iptal..." çıkışlarının altında, hiç bir torpile bakılmaksızın sınavla genç yaşta memleketin en iyi kurumlarında göreve başlamış yöneticilere duyulan hazımsızlık görüyorum ben biraz da.

Kimse kusura bakmaksın. Ben gündemde ciddi bir "atamalar iptal" durumu görmüyorum. Eğitim yöneticilerine sesleniyorum: Rahat olun, kurumlarınıza dört elle sarılın, güneş balçıkla sıvanmaz.

Ömer AKGÜMÜŞ

Eğitim Yöneticisi

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (17)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri