Sınavı kazanan yönetici adayları atanmayacak

Son aldığımız bilgilere göre sınavı kazanan yönetici adayları atanmayacak. Evet daha önce yönetici atama duyurularının özellikle büyük illerde 20 gün içinde yapılacağını duyurmuştuk. Aldığımız bilgiler o gün için doğruydu. Fakat şimdi düşünce değişti.

Resmi bir bilgi olmamasına rağmen aldığımız duyumlara göre sınavı kazananların atamaları yapılmayacak. Oyalama taktiği uygulanacak. aralık ayının sonuna yaklaşıyoruz ve büyük illerin hiçbirinde duyuru yapılmadı. Sınavlar ekim sonunda ve 1 kasımda yapıldı. Sınav tarihleri ekimin başında belliydi. Ama ortada somut birşey neden yok? Neden duyuru yok?

Evet inanılmaz ama gerçek düşünce bu. Onbinlerce yönetici adayı günlerce aylarca sınava çalıştı. Büyük emekler vererek sınavı kazandılar. Fakat bu kadar emek, zaman harcayarak kazandıkları sınav işlevsiz hale getirilecek.
Yıllardır vekaletle okul müdürlüğü yapan adayların çoğu sınava girdikleri halde sınavı kazanamadılar. Ya da sınavı kazandıkları halde düşük puanlar aldılar.

ÖDÜLCÜLER ÖNCE ATANACAK
      Sınavda başarılı olamayan ya da düşük puan alan yıllardır kurumlarını vekaletle yöneten yöneticiler, il milli eğitim müdürlüklerine baskı yapmaya başladılar. Bu baskının sonucunda birçok il milli eğitim müdürlüğü mayıs haziran ayında ödülcü yöneticileri ek-2 değerlendirme formuna göre atayacak.

     Yıllardır vekaletle okulları yöneten ve sınavlarda yeteri kadar başarılı olamayan bu yöneticilerin ödüllerinin çoğu tamamlanmış durumda. Aylıkla ödülden 5 puan takdirden 3 puan alarak diğer yönetici adaylarının çoğunu geçebiliyorlar.
     

      Ek-2 belgesinde ödüller belirleyici kriter olarak göze çarpıyor. Birçoğu da kurucu müdürlükten dolayı +5 puanı daha var. Aslında kurucu müdürlüğü de ödüller arasında sayabiliriz. Hiçbir kriter olmadan keyfi olarak verilen kurucu müdürlüklerinde ödüller arasına eklenmesi mantıksız sayılmaz.


      Sınavı kazananlar duyurular bugün yarın duyuruya çıkılacak diye beklerken mayıs haziran ayında ek2 ye göre duyuruları yapıp atamaları tamamlayacak. Merkezdeki bütün açıklar kapandıktan sonra ise varsa kalan birkaç uzak okula sınavı kazanalar atanacak.

SENDİKALAR BÜYÜK UNSUR
       Sınav içerikli bir yönetmeliğin hazırlanmasında çok büyük emekleri olan sendikalara tekrar önemli bir görev düşüyor. Türk eğitimsen, Eğitim İş, Eğitim sen ve Eğitim birsen sendikaları sınavı kazanan adayların öncelikli olarak atanması içinde mutlaka harekete geçeceklerdir. Sendikaların bu kadar emek vererek çıkarmış oldukları bir yönetmeliğin uygulanma şekliyle fiilen pasif hale gelmesine seyirci kalmayacaklarını düşünüyorum.


Hasan KUTAY

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (20)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri