Sınav günlerinde gürültüye karşı önlem

Emniyet Müdürlüğü Haziran'da yapılacak ÖSS ve SBS için önlemler almaya başlandı. Gürültüyü önleyecek çalışmalar ve denetimler yapılacak.

Emniyet Müdürlüğü bu ay yapılacak sınavlarda öğrencilerin olumsuz etkilenmemeleri için gürültüye karşı tedbirler aldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çocukların kendilerine iyi bir gelecek sağlamak amacıyla büyük bir özveri ve çaba göstererek SBS/ÖSS sınavlarına hazırlandığı vurgulandı. Açıklamada, öğrencilerin kendilerini tamamen sınava yoğunlaştırmaları, sakin bir ortamda bilgilerini gösterebilmeleri için bir takım tedbirler alındığı belirtildi.

6, 7, 13 ve 14 Haziran 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek SBS ve ÖSS'de bir saat öncesi ve sınav boyunca, sınavların yapıldığı okulların bulunduğu bölgelerde, klakson çalan, yüksek sesle radyo, kullanan, yüksek ses çıkartan egzoz takılı bulunan ve çevredekileri rahatsız edecek şekilde araç kullananlara yönelik gerekli tüm tedbirler alınacak.

Ayrıca belirtilen yerlere yine bu süreler içerisinde kamyon, çekici gibi yük taşımacılığı yapan ağır tonajlı araçların girmeleri engellenecek. İnşaatlarda ve yollarda gürültü çıkaran iş makinelerinin çalışmalarına izin verilmeyecek.


haber7.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri