Şili'yi tsunami vurdu

Pasifik Okyanusu'nda tsunami oluştu.

 

Şili'de meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki depremin yarattığı hasarın tespit çalışmaları sürerken, Pasifik Okyanusu'nda tsunami oluştu. Yapılan açıklamaya göre, dev dalgalar ABD, Rusya, Uruguay, Japonya ve Çin gibi Okyanus'a kıyısı olan ülkelerin yanı sıra sayısız adayı tehdit ediyor.

ÖLÜ SAYISI 85 OLDU
Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, sadece Maule bölgesinde 85'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Bachelet, bu sayının artabileceğini söyledi.

Şili'nin güney ve orta bölgelerini sallayan depremin ardından ölü sayısı giderek artıyor. Yapılan son açıklamaya göre, İçişleri Bakan Yardımcısı Patricio Rosende, en az 76 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

DOĞAL AFET HALİ İLAN EDİLDİ
İçişleri Bakanı Edmundo Perez Yoma da yaptığı açıklamada, "Ölü sayısı artmaya devam edecek" diye konuştu. Devlet Başkanı Michelle Bachelet ülkede "doğal afet hali" ilan etti.

Yerel saatle 03.34'te (TSİ 08.34) meydana gelen depremin merkez üssünün, Şili'nin en büyük ikinci şehri olan 200 bin nüfuslu Concepcion'un 115 kilometre kuzeydoğusu olduğu ve depremin yerin 35 kilometre altında meydana geldiği açıklandı.

Uluslararası haber ajansları depremin merkez üssünden 320 kilometre uzaktaki başkent Santiago'da bazı binaların yıkıldığını belirtti. 

Yaklaşık 1.5 dakika sürdüğü belirtilen sarsıntının ardından birçok şehirde telefon ve elektrik kesintileri yaşandığı, bu yüzden depremin yarattığı hasarın belirlenmesinde güçlükler yaşandığı ifade edildi.

ensonhaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri