Silah satış sitesine 4.5 milyon ziyaretçi

milyon 449 bin kişinin ziyaret ettiği bir internet sitesinde “İnsanları silahsızlandırmak, onları köleleştirmenen en etkili yoludur” sözleri tepki çekti.

İNTERNET üzerinden silah satışı yapmak için kurulmuş olan ve son kayıtlarına göre 4 milyon 449 bin kişinin ziyaret ettiği ve her açılışında ortalama 75 kişinin online olduğu bir internet sitesinde bireysel silahlanmaya karşı çıkan yurttaşlara dikkat çekici ithamlarda bulunuldu. Kendini “Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen satış sitesi” olarak tanıtan sitenin anasayfasında bir yanda silah satışı ilanları bulunurken, diğer yanda da bireysel silahlanma karşıtları hedef alınıyor ve altı çizili olarak “İnsanları silahsızlandırmak, onları köleleştirmenin en etkili yoludur” ifadelerine yer veriliyor.
Silaha düşkünüz
Site içeriğinde yer alan “Silahlar ve Güvenlik” konulu, yazıda ilgiden memnuniyet dile getirilerek bireysel silahlanma karşıtı propagandaların art niyetli olduğu kaydediliyor. Makalede ayrıca insanların tabancaya duyduğu ihtiyaç “Öncelikle bizim milletimiz olarak cevap vermek gerekirse Türk milleti tabancaya ve silahlara düşkün bir millettir. İkincisi insanların güvenlik ihtiyacıdır. Son olarak ise hobi olarak bazı insanların silahları sevmeleridir” sözleriyle anlatılıyor. Silahlanma karşıtlarının “yabancı güçlerin, hırsızların, sapıkların elinde oyuncak olmuş bir takım insanlar” olduğunun da iddia edildiği yazıda öldürme olaylarının yüzde 99'unun ruhsatsız silahlarla olduğuna da dikkat çekiliyor.
Can alan yamyamlar
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bireysel Silahlanmaya Tepki Platformu Başkanı Avukat Tuncer Eşsizhan, Türkiye'de her 4 yetişkinden birinde silah bulunduğuna dikkat çekerek “Böyle sitelerin 4.5 milyon kişi tarafından tıklanması da doğal. Zaten Türk devletinin yapısında bireysel silahlanmayı özendirmeye yönelik çabalar var. Bu ilkel bir toplum olduğumuzu gösteriyor” dedi. Siyasilerin de bu hakkı koruma görevi olduğunu vurgulayan Eşsizhan, “Bu hakkı Türkiye'de bulunan 10 milyon bireysel silah engelliyor. Tabanca ne denirse densin öldürmek için tasarlanmış bir alettir. Bizleri suçlayanları Ortaçağ cehaletiyle bile eşdeğer tutamıyorum, bunlar ancak insan hayatına kasteden yamyamlardır” diye konuştu.

MAGANDALARA DA ÇÖZÜM

Yeni yasada 15 kapasiteden fazla şarjöre 1 yıl hapis cezası gelmesi eleştiriliyor ve “Bu yasa, Türkiye'yi Avrupa'nın 100 yıl gerisine götürür” deniliyor. Magandalara yönelik eleştirilere de ilginç yorumlar getirilerek şu ifadelere yer veriliyor: “Meskun mahalde silah atıp birçok kişinin ölmesine sebep olanlar ne olacak? Bir konuda yanlış varsa o konu komple kaldırılmaz, düzeltme cihetine gidilir. Örneğin siz evinizde bilgisayarınız bozulsa çöpe mi atıyorsunuz yoksa tamirci mi çağırıyorsunuz? Eğer insanları ruhsatsız silaha değil de ruhsatlı silaha yönlendirirseniz otomatik olarak bu tür olayların önüne geçersiniz. Öncelikle ruhsatsız silah taşımanın ve meskun mahalde silah atmanın cezası ağırlaştırılmalıdır.” Sitede ayrıca, tabanca alırken çok vergi ödendiğinden de yakınılıyor.


Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri