Sigara yasağı esnafa çatı söktürdü

MANİSA'da sigara yasağı nedeniyle işleri kötüye giden esnaf, kahvesinin çatısını söktürdü.

Topçu Asım Mahallesi Güven Sokak'ta yer alan Uğur Kıraathanesi'nin sahibi Nuri Bilenler, 19 Temmuz'da uygulamaya konulan kapalı mekanlarda sigara yasağının ardından büyük ölçüde müşteri kaybetmeye başladı. Manisalı kurnaz esnaf, kahvenin boşalmasına yol açan yasağa ilginç bir çözüm buldu. Bilenler, hem yasağa uymak hem de müşteri kaybetmemek için kahvenin çatısını söktürdü. İl Tütün Kurulu yetkilileri, yaptıkları denetimde, mekanın yasağa uygun olduğunu, artık içeride sigara içilebileceğini bildirdi. Üstü açık kahve müşterileri de memnun etti.

Nuri Bilenler, “Sigara yasağına uymak ve müşterilerimi de memnun etmek için çatıyı sökme kararı aldım. Tütün kurulu yetkilileri de denetim yapıp onay verdi. Daha önce kıraathaneye uğramayan müşterilerim artık geri dönmeye başladı. Çok mutluyum” dedi.

İl Tütün Koordinatörü ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Tuncay Özer ise “Nuri Bilenler iyi niyetli olarak yanımıza gelip kendi işyerini de denetlememizi istedi. Bizler de görevlilerimizle birlikte yaptığımız kontroller sırasında, kendisine tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesinin yasak olduğunu söyledik. Kendisi de bizlere çatıyı sökmesi halinde tüketimin yasal olup olamayacağını sordu. Aldığımız bilgiler sonunda kendisine çatıyı sökmesinin ardından tüketimin yasal olabileceği bilgisini verdik. Ancak herhangi bir nedenden dolayı, tente, branda ya da naylon dahi olsa çatının yeniden kapatılması halinde cezai işlem uygulanacağını söyledik” diye konuştu.

Manisalı uyanık esnafın, bahar ve kış aylarında yağacak yağmur ve karla birlikte, kahvesinin çatı sorununu nasıl halledeceği merak konusu oldu.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri