Şifre incelemesi son aşamada

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, incelemenin sürdüğünü belirterek, sınavın iptaline ilişin haberlerle savcılığın ilgisi olmadığını vurguladı

Yükseköğrenime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifreli kitapçıklarla ilgili soruşturmaya ilişkin açıklama yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, incelemenin sürdüğünü belirterek, sınavın iptaline ilişin haberlerle savcılığın ilgisi olmadığını vurguladı.ÖSYM ve METEKSAN’da bilirkişi heyetlerinin yaptığı incelemenin ardından başsavcılık dün yazılı bir açıklama yaptı. Başsavcılığın yazılı açıklaması özetle şöyle:

“Uzman bilirkişi heyetinin, örnek olarak seçilen bin soru kitapçığı üzerindeki incelemesi tamamlanmıştır. ÖSYM’nin TAB bölümünde ve soru kitapçıklarının basıldığı matbaada inceleme yapılmıştır. ÖSYM’de 2011 yılı YGS’ye giren 1 milyon 700 bin adaya ait tüm cevap anahtarlarının bulunduğu veri tabanı, aday bazlı olarak tek tek incelemeye başlanmış, bu incelemenin son aşamasına gelinmiştir. Sınav sonuçlarına göre tam puan alanların listesi tespit edilerek, bu adaylara ait veri tabanlarıyla birlikte bu adayların soru kitapçıklarıda tek tek incelenmeye başlanmış olup, incelemenin son aşamasına gelinmiştir.”

Başka ifade alabiliriz

“Soruşturma kapsamında bir kısım görevlilerin ifadesine başvurulmuş olup gerek duyulduğunda diğer görevlilerin de ifadelerine başvurulabilecektir. Sınavın iptaline dönük çıkan haberlerin soruşturma ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Savcılığımızca yapılan incelemeler tamamlandığında sürecin hassasiyeti de dikkate alınarak detaylı ve kapsamlı olarak soruşturmanın sonucu kamuoyuna açıklanacak.”

ÖSYM, kararı bekliyor

BAŞSAVCILIĞIN yaptığı açıklama da, sınav sonuçlarının ne zaman ilan edileceği ve bundan sonra neler yapılacağı sorusuna yanıt olmadı. ÖSYM yetkilileri, “Bizim açımızdan sınav sonuçlarını açıklamak için bir engel söz konusu değil. Biz hazırız. Ancak savcılığın soruşturmaya ilişkin kararını bekliyoruz. Eğer savcılık sınavın iptaline ilişkin bir karar verirse tek sınav üzerinden değerlendirme yapılıp yapılamayacağına ilişkin de bir çalışmaya başlayacağız” dedi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri