Şifalı taşlarla ilgili tüm soruların cevabı..

Yüzyıllardan beri şifalı taşların insanlar arasında özel ve ayrı bir yeri vardır. Siz de şifalı taşlara merak duyuyor ve bu konu da bilgi sahibi olmak istiyorsanız, tüm sorularınızın cevabını burada bulabilirsiniz..

Zehra Tuelna'nın kitap kritiği

Şifalı taşların dünyasında gizemli yolculuğa var mısınız?

Eğer sizin de şifalı taşlara karşı özel ilginiz var ise, doğal taşların yapısını, özelliklerini merak ediyor ve ayrıntılı bir şekilde öğrenmek arzu ediyor iseniz; Hasan Kocabaş'ın kaleminden çıkan  'Şifalı taşlarla sağlıklı yaşam' kitabında ki bilgiler işinize yarayabilir.

Taşların süs aracı olmaktan ziyade bir şifa kaynağı olduklarını biliyor muydunuz? Her taşta bulunan farklı mineraller o taşın hangi problemde daha etkin olduğunu ortaya çıkarıyor. Örneğin; Malakit taşının bileşiğindeki ağırlıklı metal Bakır'dır. Bununla birlikte bünyesinde az miktarlarda: Su, Demir, Kobalt, Çinko, Kalsiyum ve Nikel'de bulunmaktadır.

Bu nedenle malakit taşının sağlığımıza olan etkisini anlayabilmek için; Bakır, Nikel, Kobalt, Çinko, Kalsiyum ve Demir'in fonksiyonlarını, eksikliği ve fazlalığı durumunda ne tür sağlık sorunlarının oluştuğunu iyi bilmek gerekir.

Kitabın giriş kısmında, vücudumuzda yer alan mineraller ve eksikliğinde meydana gelebilecek problemler de anlatılmaktadır.

Kitapta, bir taş mağazasına girdiğinizde kendinize en uygun taşı nasıl bulacağınıza dair bilgilerin yanı sıra, taşların burçlarla ilgili bağlantısı ve önemi de okuyucuya aktarılıyor. 

Ayrıca, her taşın kendine özel 'kimlik kartı' çıkartılarak, bir taşın, sertliği, özgül ağırlığı, bileşiğindeki elementleri, karıştırılabileceği taşlar ve özdeşleştiği burç, çarka gibi benzer tüm bilgilere yer veriliyor. Her bir taşın orijinal fotoğrafları, yapısal özellikleri, faydaları, ve sahte taşlarla, gerçek taşın farklarına da ayrıntılı olarak yer veriliyor.

Kitapta cevabını bulabileceğiniz sorulardan bir kaçını şöyle sıralayabiliriz..

-Taşların bakımı, arındırılması ve dinlendirilmesisin nasıl yapılacağı bilgisi.

-Cennet taşları nelerdir?

-Yılın hangi ay'ında hangi taş kullanılmalı?

-Kilo verdiren taş var mıdır?

-Sivilce ve cilt problemleri için uygun taş hangisi?

-Meditasyonda kullanılan taş var mıdır?

-Yüksek tansiyon ve şeker hastalığı için hangi taş faydalıdır?

Daha geniş bilgi için:  http://hasankocabas.com.tr/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri