Şiddeti araştıran uzmanlara içini döktü: Babam çok dövdü, çöpten ekmek topladım

Terör örgütü PKK'nın eski yöneticilerinden Şemdin Sakık, örgüte katılışını babasının kendisini dövmesine ve yoksulluğa bağladı.

Cezaevlerinde şiddet araştırması yapan Prof. Dr. Adem Solak'ın görüştüğü Sakık, üvey kardeşlerinin bolluk ve refah içinde yaşadığı dönemde çöplükten buldukları yiyeceklerle karnını doyurduğunu anlattı.



Sakık, "O günlerin bilinçaltı öfkesidir ki, Sırrı (Sırrı Sakık) ile ilgili ne zaman TV programına rastlasam bindiği uçağın parçalanmasını ve onun da yok olmasını hayal ederdim." dedi. Sakık, terörün son bulması için de çağrıda bulundu: "Şiddet ateşi, bize ait ne kadar değer varsa hepsini yakarak bugüne geldi, yanacak fazla değer kalmadığı için de sönmeye yüz tutmuş görünüyor. Birileri bu ateşi yeniden alevlendirebilir. Bu ülkenin vatanseverlerine düşen, bir an önce şiddet alevini yeniden alevlenmeyecek şekilde söndürmektir."

Hayat Boyu Eğitim Gelişim Derneği (HEGEM) "Şiddeti Anlamak" başlığı adı altında bir rapor yayınladı. Terör örgütü üyeleriyle yapılan görüşmeler içerisinde en dikkat çekeni PKK'nın eski yöneticilerinden Şemdin Sakık'a aitti. HEGEM Başkanı Prof. Dr. Adem Solak'ın Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde görüştüğü Sakık, ilginç ifadeler kullandı. Dağa çıkışında babasından gördüğü şiddetin ve yoksulluğun büyük etkisi olduğunu söyleyen Sakık, "Babamın bir saatlik geliri yoksulluktan kurtulmamız için yeterliydi. Ancak anneme ve biz çocuklarına karşı çok hasis, birinci ve üçüncü eşinden olan üvey kardeşlerime karşı bonkördü." diye konuştu. Sürekli dayak yiyerek büyüdüğünü anlatan Sakık, yetişme ortamını şöyle anlattı: "Çatışma ve cinayetlerin eksik olmadığı, aşiretlerin birbiriyle didiştiği, dayağın sıradanlaştığı, silahların susmadığı, yıkıcı ve öldürücü bir ortam." Uysal ve içe kapalı bir çocuk olduğunu söyleyen Sakık, dağa çıkışını aile ortamında uğradığı haksızlık, ayrımcılıktan kaçış, haksızlık yapanlardan intikam alma arayışı, ezilmişliğin acısını çıkarma isteği arzusuyla izah etti. ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri