Sıcaklık tam 10 derece birden düşecek!

Bahar havasındaki sıcaklıklar yarın yurda veda ediyor. Beraberinde yağmur da geliyor... Şemsiyesiz sokağa çıkmayın

Sonbahar kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlıyor. Hava 6-7 derece serinleyecek, İstanbul sıcaklığı yarın 19 derece hissedecek. Yağmur hafta boyunca tüm bölgeleri dolaşacak.

Hafta sonu etkili olan ve bugünde devam eden sıcak hava bu akşamdan itibaren geride kalıyor. Yarın önce İstanbul ve Marmara Bölgesi serinleyecek, ardından çarşamba günü ülkenin genelinde sıcaklık ortalama 5-6 derece düşecek. Hafta sonu da sıcaklığın yükselmesi beklenmiyor.

Yağmur bu akşam önce Trakya'da başlıyor. Bu gece İstanbul ve Kocaeli'yi de aralıklı sağanaklar şeklinde etkiyecek. Yarın Kütahya, Afyon, Muğla, Isparta, Eskişehir, İç Anadolu geneli ve Zonguldak boyunca yağmur var.

Çarşamba günü yağış İç Anadolu ile Doğu Karadeniz'de gökgürültülü ve kuvvetli olacak. Hafta sonu da İç Anadolu, Ege, Akdeniz ve Marmara'da yağmur bekleniyor.

İSTANBULDA BU GECE YAĞMUR VAR!

İstanbul'da yağmur bu gece başlayacak, yarın sabah saatlerinde kent genelinde devam edecek ama daha çok Anadolu yakasında özelikle Kocaeli'ye yakın ilçelerde etkisini gösterecek. Öğleden sonra Avcılar, Bakırköy ve Silivri çevresinde fazla bir yağış beklenmiyor.

İstanbul'da bugün 28 derece olan sıcaklık yarın birden 23 dereceye inecek. Poyraz yüzünden sıcaklık dışarıda 19-20 derece hissedileceek. Çarşamba günü hava daha serin ve bulutlu.

Ankara'ya yağmur yarın ulaşıyor, bazı ilçelerde yağış var. Çarşamba günü ise kent genelinde görülecek, sıcaklık yarın 26 derece, çarşamba günü 23 dereceye inecek. İzmir parçalı bulutlu 28 derece.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi sıcak havayı geride bırakıyor, yarın 5 derece serinleyecek. Çarşamba hava daha soğuk. Bu akşam önce Trakya'da görülecek yağmur, gece ve yarın Sakarya ile Bursa arasında devam edecek. Sonraki günlerde hava serin ve bulutlu.

İç Anadolu'da başta Eskişehir olmak üzere, Niğde boyunca yağmurlar yer yer görülmeye başlayacak. Sıcaklık yarın sadece 3 derece düşüyor, çarşamba günü ise daha belirgin bir düşüş yaşanacak. Aynı gün bölgenin tamamında gökgürültülü yağmur bekleniyor.

Ege Bölgesi de perşembeye kadar 5 derece serinleyecek. Kıyılar biraz bulutlanırken, aynı bulutlar Kütahya, Denizli, Muğla ve Afyon arasında kısa süreli sağanaklara neden olacak. Sonraki günlerde fazla bir yağış yok ama hafta sonu yağmur yine gelecek.

Akdeniz de bulutlanıyor, yarın Isparta-Mersin arasında kısa süreli gökgürültülü sağanak yağmur var. Çarşamba bölgede hava 4 derece soğuyacak, Antalya'ya da yağmur düşecek. Güneydoğu'da çarşamba ve perşembe günü hafif yağmur görülebilir, sıcaklık sadece 3 derece azalacak.

Doğu Anadolu yarın da sıcak ve gökyüzü açık. Sonraki günlerde ise başta Malatya olmak üzere bölgede sağanak geçişleri yaşanacak.

Karadeniz'de yarın Bolu, Zonguldak ve Kastamonu arasında yağmur başlıyor. Çarşamba günü serin havayla tüm bölgeye yayılacak yağış, özellikle Amasya, Samsun ve Ordu arasında kuvvetli yağacak. Yarın Bolu 23 dereceye inerken, Trabzon 27 derecede kalmaya devam edecek.

internethaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri