Sıcaklık arttı, doğanın dengesi şaştı!

Yüksek sıcaklıklarla kendisini gösteren yalancı bahar, meyve ağaçlarına çiçek açtırttı...

Antalya'nın Kumluca, Demre ve Gazipaşa ilçelerinde yalancı bahar, bitkileri şaşırttı.

AA muhabirinin Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kurban Bayramı süresince hava sıcaklıkları mevsim normallerinin ortalama 2-3 derece üzerinde seyretti. Geçen cumartesi günü sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 derece kadar üzerine çıkarken, Antalya'da son bir haftada ölçülen en yüksek sıcaklık 28,4 derece oldu.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, doğayı da şaşırttı. Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde sıcak havaya aldanan kırmızı dutlar ikinci kez meyve vermeye başladı. Gazipaşalı çiftçi Ahmet Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahçesindeki dut ağacının ikinci kez meyve verdiğini görünce şaşırdığını söyledi.

Dutları toplamaya başladıklarını anlatan Gürbüz, ''Bu dut, normalde bahar aylarında olgunlaşır. Havaların iyi gitmesi nedeniyle ikinci kez meyve verdi. Aslında bu ağaçların şu anda yapraklarını dökmesi lazımdı, ama biz sonbaharda dut yemenin keyfini yaşıyoruz'' dedi.

Antalya'nın Demre ilçesinde ise armut, malta eriği, elma ve portakal ağaçları çiçek açtı. Demre gibi Kumluca ilçesinde de kırlar rengarenk çiçeklere büründü. Güzel hava ve açan çiçekler, en çok çocukları sevindirdi. Tatil günlerini fırsat bilen çocuklar, zamanlarını kırlarda çiçek toplayarak geçirdi.
bugün

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri