SGK uzmanı: 1 Temmuz asgari ücret 12-12.5 bin, emekli maaşı 10 bin olur

Sosyal Güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, Temmuz ayında verilecek olan ve merakla beklenen asgari ücret zammı ve emekli maaşı zammı ile ilgili açıklamada bulundu.

Asgari ücret ara zam görüşmeleri 13 Haziran’da başlayacak. Görüşmeler ile TÜİK'in açıkladığı rakamlarla uyuşmayan, 'gerçek enflasyon' sebebiyle açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilen işçinin maaşında düzenlemeye gidilecek.

Görüşmeler öncesi iktidarın seçim öncesinde asgari ücretin 500 dolar bandında olması gerektiğine yönelik ifadeleri hafızalardaki tazeliğini korurken, seçim sonrasında yaşanan döviz patlamasının zamlara ne denli yansıyacağı soru işaretleri arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili bir tahmin Sosyal Güvenlik uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdursun şunları söyledi:

"1 Temmuzda Asgari ücret 12.000- 12.500₺ bandında, en düşük emekli aylığı ise 10.000₺ olur! Çok baskı olursa en düşük emekli aylığı asgari ücrete yakın olur…

Asgari ücretin üzerinde ücretle çalışıp ya da kendisinden istenen prim gün sayısının üzerinde prim günüyle emekli olmuş ancak en düşük emekli aylığı olan 7.500₺ emekli aylığı alanların zam oranlarını ve bu kişilerin mağduriyetlerinin giderilip giderilmeyeceğini merak ediyorum…" (Milli Gazete)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri