Sevilay Öğretmen Şehit Sayıldı

Sevilay Öğretmen Şehit Sayıldı

“Geç kâğıdı getir” dediği 8. sınıf öğrencisi tarafından ders sırasında bıçaklanarak öldürülen Sevilay Öğretmen resmen ‘şehit’ sayıldı. Ailesi 30 yıl çalışmış gibi emekli maaşı alabilecek.

İzmir'de geçen yıl “Geç kâğıdı getir” diyerek müdürün yanına gönderdiği öğrencisi tarafından sınıfta bıçaklanarak öldürülen öğretmen Sevilay Durukan, ölümünden 10 ay sonra görev şehidi sayıldı. Emekli Sandığı Kanunu’nun Vazife Malullüğü başlıklı maddesini Milli Eğitim Bakanlığı’nın talebi üzerine devreye sokan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sevilay Durukan’ın görev şehidi sayılmasına karar verdi.

Önce 13 yıllık hizmeti karşılığı 1080 lira emekli maaşı bağlanan aileye yeni düzenlemeyle 30 yıl çalışmış gibi 1800 lira emekli maaşı verilecek. Durukan’ın eşi ve çocukları şehit ve gazilere tanınan haklardan yararlanabilecek.

 

İLK BAŞVURU REDDEDİLMİŞTİ

Eşinin şehit sayılması için verdiği ilk dilekçesine “Ret” yanıtı alan Hüseyin Durukan yapılan düzenlemenin ardından eşinin sivil şehit hakkını elde etmesi ile acılarının biraz dindiğini söyledi.

HANGİ HAKLARDAN YARARLANACAK

EMEKLİ MAAŞI: Aileye 30 yıl çalışmış gibi emekli maaşı bağlanacak.

FAİZSİZ EV KREDİSİ: Bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla Toplu Konut İdaresi’nce faizsiz olarak kredi verilebilecek.

ÜCRETSİZ ULAŞIM: Demiryolları ve denizyollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacak.

Habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri