Sevenleri Sultanahmet'teki mevlitte buluşacak

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 16. yıldönümünde Sultanahmet Camii'nde anılacak. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin organizasyonu ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilecek program kapsamında mevlid-i şerif okunacak.

İlk tören yarın Vatan Caddesi'ndeki anıtmezarda düzenlenecek. 19 Nisan Pazar günü ise Sultanahmet Camii'nde okunan binlerce Kur'an-ı Kerim hatmi Özal'ın ruhuna bağışlanacak. Ardından mevlit okunacak. Daha önce Ankara Kocatepe Camii'nde gerçekleştirilen mevlitlere on binlerce insanın katıldığını söyleyen dernek yetkilileri, İstanbullularının da aynı duyarlılığı göstereceğini düşünüyor. Geçen seneki törene polis kayıtlarına göre 130 binin üzerinde seveni katılmıştı. Sultanahmet ve Ayasofya Camii'nin yerli yabancı turist sirkülasyonunun etkilenmemesi için tur şirketi sahiplerine uyarı yapıldığı bildirildi.

Etkinlikler çerçevesinde 27 Nisan'da Ankara Metro Sanat Galerisi'nde, ilköğretim birinci ve ikinci kademe öğrencilerinin hazırladığı 'Hayallerimdeki Tonton Dede Turgut Özal' resim sergisi açılacak. Ankara'da Esenboğa Havalimanı'na giden Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Turgut Özal Hatıra Ormanı ağaçlandırılacak. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın katkılarıyla gönüllü katılımcılar tarafından Özal için on bin fidan dikilecek. Turgut Özal'ın 'üç en önemli prensip' olarak adlandırdığı 'düşünce, fikir hürriyeti, din ve vicdan hürriyeti, serbest teşebbüs hürriyeti' konularının ele alınacağı panel gerçekleştirilecek.

Bu arada Turgut Özal Üniversitesi'nin kurulmasıyla ilgili resmi süreçler de tamamlanıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı onayları tamamlanan üniversite 2010-2011 öğretim yılında faaliyete geçecek. Üniversitenin mütevelli heyetinde eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, eski bakan Ali Coşkun, eski milletvekili Galip Demirel, dernek başkanı Emin Başer, işadamlarından Yunus Uyanık, Mehmet Ali Başdurak, akademisyenlerden Prof.Dr. Ramazan Yiğitoğlu, Prof.Dr. Namık Delibaş gibi isimler yer alıyor. Geçici olarak Etlik Anteres İş Merkezi arkasında işadamları tarafından bağışlanan 20 bin metrekarelik bir alanda faaliyete başlanacak.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=837886&title=sevenleri-sultanahmetteki-mevlitte-bulusacak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri