Seniha Çobanoğlu Okuyor 1503 Öğrenciye 1503 Kitap

Seniha Çobanoğlu Okuyor 1503 Öğrenciye 1503 Kitap

 

Gerçekleştirdiği sosyal proje ve kültürel etkinliklerle son dönemde adını sıkça duymaya başladığımız Yüreğir’in başarılı okulu Seniha Çobanoğlu, başlattığı yeni bir kampanyayla kapılarını kitaplara açıyor…

Beyaz Bayraklı, Madalyalı Okul Adana'nın göç alan ilçesi Yüreğir'de yer alan Seniha Çobanoğlu ilköğretim okulu, birçok sıkıntı ve imkânsızlığa rağmen başarı sıralamasında basamakları hızla tırmanmaya devam ediyor. Okulun, üçüncüsünü çıkarmaya hazırlandığı ‘’Teneffüs’’ adlı eğitim-kültür dergisi, temizlik konusundaki hassasiyetiyle almaya hak kazandığı ‘'Beyaz Bayrağı'’, il genelindeki çeşitli sportif müsabakalarda elde ettiği 14 madalyası var. Ayrıca AB Comenius projesine katılmayı başaran okul ekibi, Avrupa’nın değişik ülkelerine ziyaretler gerçekleştirip Avrupa’dan misafirler ağırlıyor.

En son geçtiğimiz ay, Toplam Kalite Yönetiminde (TKY) Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, ekip bazında ilçe birincisi seçilip Adana genelinde ise il ikinciliğine layık görülen Seniha Çobanoğlu, hem idari ve öğretmen kadrosu hem sahip olduğu başarılı öğrencileriyle göz dolduruyor. “Türkiye Okuyor Kampanyası’’ Öğrencilerinin kitap okumasına büyük önem veren Seniha Çobanoğlu ilköğretim okulu, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen “Türkiye Okuyor Kampanyası” projesine katılarak, çocuklara kitap sevgisi ve okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçlıyor.

Türkiye genelinde Ocak 2008 tarihinde yürürlüğe giren kampanya ile toplumun her kesimine okuma alışkanlığının kazandırılması ve bu alışkanlığın geliştirilmesi hedefleniyor. Yaptığı çeşitli etkinliklerle bu kampanyayı başarılı bir şekilde yürüten Seniha Çobanoğlu, Adana Milli Eğitim Müdürlüğü’nün "En az 10 dakika" sloganıyla başlattığı alt proje ile her günün ilk dersine 10 dakika kitap okuyarak başlıyor. Öğrencilerin büyük ilgiyle katıldıkları proje aralıksız devam ederken okul idaresince farklı etkinlikler düzenlenerek hem öğrencilere hem öğrenci velilerine okuma bilinci kazandırılması amaçlanıyor.

Okuma - yazma bilmeyen yetişkinlere okuma yazma öğretilmesi, bilgisayar kullanamayanlara bilgisayar okuryazarlığı becerisi kazandırılması ve kitap okuma alışkanlığının arttırılması hedefiyle okul bünyesinde birçok çalışma yürütülüyor. Anlamlı Proje Bu çerçevede okul öğrencilerinin başlattıkları sosyal hizmet çalışmasıyla okul kütüphanesi yeniden düzenlenerek toplanan bağışlarla kütüphaneye birçok kitap kazandırıldı.

Ayrıca okulun ilk ve orta kısmında okuyan öğrencilere yönelik iki ayrı kategoride başlatılan ödüllü kitap okuma yarışmasına öğrenciler büyük ilgi gösterirken okulu tam anlamıyla bir okuma heyecanı sarmış durumda. Son olarak başlatılan ’’1503 öğrenciye 1503 eğitimci imzalı kitap’’ adını taşıyan projeyle okulun tüm öğrencilerine birer kitap hediye edilecek. Kampanyayı anlamlı kılan diğer önemli nokta ise hediye edilecek kitapların her birinin bir eğitimci tarafından öğrenci adına imzalanıp sunulacak olması. Okul müdürü Sayın Bayram TOZAL’IN büyük önem verdiği ve bizzat kampanyanın yürütülmesini üstlendiği çalışmaya okul idaresi ve okul öğretmenleri de özverili çalışmalarıyla destek vererek kitapların temini ve 1503 ayrı eğitimciye imzalanması çalışmalarında gönüllü olarak yer alıyorlar.

Cumhurbaşkanlığına, Valiliğe Davet Mart ayının son haftasında kutlanacak olan ’’Kütüphaneler Haftası’nın’’ kampanya hedefleriyle örtüştürülerek, çeşitli etkinliklerle daha verimli kutlanması için çalışmalarına hız veren Okul idaresi, hazırladığı kampanya davetiyeleriyle bu faydalı etkinlikte birçok değerli konuğu ağırlamaya hazırlanıyor. Projenin bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı makamına, Başbakanlığa ve valiliğe davetiyeler gönderildi. ’’Türkiye Okuyor Kampanyası’’nın Adana’da uygulanmasına büyük önem veren başta il valisi Sayın Hüseyin Avni COŞ olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Ali SELAMET ve Yüreğir Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer mülki amirlerin kampanyanın açılışının yapılacağı 27 Mart Çarşamba günü Seniha Çobanoğlu İlköğretim Okulu’na teşrifleri bekleniyor…

www.turkiyeegitim.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri