Sendikamızdan Bir Hukuk Zaferi Daha

Sendikamız Avukatları tarafından açılan dava sonucu vekil ebe ve hemşirelerin de döner sermaye ek ödemesinden yararlanabilmelerinin yolu açıldı.

Vekil Ebe ve Hemşire statüsünde görev yapan sağlık çalışanlarına Döner Sermaye Ek Ödeme Yönetmeliği kapsamına girmedikleri gerekçesiyle ek ödeme yapılmıyordu. Sendikamız Avukatları tarafından, Bursa'da vekil ebe ve hemşire olarak çalışan 51 sağlık personeli adına Bursa 3. Bölge İdare Mahkemesi'ne 2008 Eylül ayında dava açıldı. Davaların ilk 5'ini sonuçlandıran İdare Mahkemesi, vekil ebe ve hemşirelere döner sermaye ödenmesinin yolunu açan çok önemli bir karara imza attı.



Mahkeme gerek Döner Sermaye Hakkındaki 209 Sayılı Kanunda gerekse döner sermaye ek ödeme yönetmeliğinde vekil ebe ve hemşirelere ek ödeme yapılmasını kısıtlayan bir hüküm olmadığına, ayrıca 657 Sayılı Kanununun175.Maddesinde “Açıktan vekil olarak atananların memurlara tanınan haklardan yararlanacağının belirtildiğine vurgu yaparak, vekil ebe ve hemşirelerin de memurlar gibi döner sermaye ek ödemesinden yararlandırılması gerektiğine karar verdi.



Bursa 3. İdare Mahkemesi ayrıca “ İdare, kendi eylem ve işlemlerinden doğan zararı ödemekle yükümlüdür” hükmü gereği idarenin, dava açan vekil ebe ve hemşirelere dava tarihinden itibaren geriye dönük, yasal faiziyle birlikte ek ödemede bulunmasına hükmetti.



Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Kaçar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mahkeme kararının yaklaşık 5000 vekil ebe ve hemşireyi ilgilendiren çok önemli bir karar olduğunu belirterek, “Vekil ebe ve hemşireler sağlık hizmetleri sınıfının en mağdur kesimini oluşturmaktadır. Vekil ebe ve hemşireler bir çok özlük hakkından yararlanamadığı gibi döner sermaye ek ödemesi de alamıyordu. Sendikamız tarafından verilen bu hukuk mücadelesi ile döner sermaye ek ödemesi alabilmelerinin yolu açılmıştır. Hizmet sendikacılığı anlayışıyla sağlık çalışanlarının sorunlarına odaklanan Sendikamız için gurur verici bir hizmet gerçekleştirilmiştir” şeklinde konuştu.

İlgili Karar İçin Tıklayınız.

 

www.sagliksen.org.tr

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri