Sendikalardan Müdür Yardımcılığı İptaline Ortak Tavır

Ankara'ya Müdür Yardımcısı olarak yapılan atamaları iptal edilen 500'e yakın öğretmen için Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ortak hareket etme kararı aldı.

Eğitim Sendikalarının temsilcileri ve mağdur öğretmenler, Başkent Öğretmen Evi'nde bir araya geldi.

Burada, öğretmenler adına yapılan açıklamada, 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan müdür yardımcılığı sınavıyla Ankara'ya müdür yardımcısı olarak atanan yaklaşık 500 öğretmenin ''Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ihmali'' dolayısıyla mağdur olduğu savunuldu.

Sınavla müdür yardımcısı olmaya hak kazananların Türkiye'nin Ankara dışındaki bütün illerinde görevlerine başladığı belirtilen açıklamada, Ankara'daki atamaların ise zamanında tamamlanamadığı ifade edildi.

Açıklamada, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün önce taşra ilçeleri atamalara açtığı, buna itiraz edilmesi üzerine bu atamaların 2008 yılında iptal edildiği belirtildi. Daha sonra geçen yıl bütün ilin atamaya açıldığı, buraya yapılan atamaların ise 2 yıllık zamanın dolduğu gerekçesiyle yapılan itiraz üzerine mahkeme kararıyla iptal edildiği kaydedildi.

Açıklamada, süreç sonunda gerekli işlemler 2 yıl içinde tamamlanamadığı için Ankara'ya müdür yardımcısı olarak atanan yaklaşık 500 kişinin bu haklarını kaybettiği ve eski görev yerlerine dönmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Bu kişilerin geçen yıl yapılan müdür yardımcılığı sınavına müdür yardımcısı oldukları için katılmamaları nedeniyle bu haklarından da olduğu öne sürülen açıklamada, 2005 yılından bu yana Ankara'ya müdür yardımcısı atanamadığı anlatıldı.

Ataması iptal edilen öğretmenlerin eski görev yerlerine dönmek zorunda kalmasıyla buralara atananların da önceki görev yerlerine dönmek zorunda kalacağı belirtilen açıklamada, uygulama nedeniyle bine yakın öğretmenin mağdur olacağı kaydedildi.

Açıklamada, konuya ilişkin davanın temyize gittiği ifade edildi.

Toplantıda ise Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-Sen'in ortak hareket etmesine karar verildi.

Öğretmenler ayrıca, bireysel davalarla da haklarını arayacak. Konuyla ilgili Danıştay kararının olumsuz çıkması durumunda sorumlular hakkında maddi ve manevi tazminat davaları açılacak.

haber7

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri