'Sen kim oluyorsun?'

MHP'den Bakan Yazıcı'nın 'Sınırı kaydırabiliriz' önerisine sert tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümete düşen görevin "sınırın ötesinde güvenlik kuşağı oluşturmak ve Türkiye'ye saldıranları durdurmak" olduğunu belirterek, "Biz önleyemiyoruz saldırıları, o zaman sınırı değiştirelim.' Ne yapalım? Ankara Ovası'na kadar mı geleceksiniz? Ver kurtul ile mi çözeceksiniz?" dedi.

Vural, gazetecilerin sorusu üzerine, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın terörle mücadele kapsamında "sınırı taşımayı da konuşalım" şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.

Yazıcı'nın Tanıtma Fonu'ndan, Devlet Personel Başkanlığı'ndan sorumlu bir bakan olduğunu anımsatan Vural, "Kalkmış sınır değişikliğinden bahsediyor" dedi.

'SENİN ZİHNİYETİN VERELİM KURTULALIM!'

Vural, "Senin görev alanında mı, bilgi alanında mı bu konular? Yani bu, şu zihniyeti getirir; 'Sınırlarımızı koruyamıyoruz. Yanıbaşımızdakiler de orada teröristleri besliyor, iyisi mi verelim kurtulalım.' Ne sınır değişikliği? Böyle bir şey kabul edilebilir mi?" diye konuştu. Vural, şunları kaydetti: "Size düşen görev, sınırın ötesinde güvenlik kuşağı oluşturmak ve komşu devlet üzerinden Türkiye'ye saldıranları durdurmaktır. 'Biz önleyemiyoruz saldırıları, o zaman sınırı değiştirelim.'Ne yapalım? Ankara Ovası'na kadar mı geleceksiniz? Ver kurtul ile mi çözeceksiniz?" dedi.

Böyle bir konunun Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel politikaları içinde bir bakan tarafından ayak üstü dile getirilemeyeceğini ifade eden Vural, "Bu ülkenin kaybedecek bir çakıl taşı, verecek bir insanı yoktur. Sınırları güvenlik altına almak, hükümetin sorumluluğundadır. Komşu devletten kaynaklanan bu saldırıları durdurma konusunda harekete geçmesi gereken hükümettir. Sınır ötesi operasyon yapılmasını engellemek için 'sınırları değiştirelim, verelim kurtulalım' Bu nasıl bir zihniyettir, Türkiye'de nasıl tartışılıyor. 'Koruyamadık verelim' Nereyi vereceksin sen? Sen kim oluyorsun da bu ülkenin insanlarının bulunduğu toprakları, 'şuraya verelim, buraya verelim' diye söyleyebiliyorsun.

Yapılması gereken iş bellidir. Sınırımızın ötesinde güvenlik kuşağı oluşturulmalıdır ve Irak nezdinde bu saldırıları yapanlara yönelik caydırıcı bir politika uygulanmalıdır.

Sayın Yazıcı Türkiye'nin güvenlik altında bulunabileceği bir sınıra çekilmesini öneriyor. Ricat borusu. Böyle bir şey kabul edilemez. Böyle bir şeyi Doğu ve Güneydoğu'da, o sınırda bulunan insanlarımız zaten hiç kabul etmez. Sayın Hayati Yazıcı'nın bu ifadeleri, ver kurtulcu ve teslimiyetçi bir zihniyetin tipik bir yansımasıdır. Türkiye olarak beklentimiz, bu sınırlar içinde güvenli bir Türkiye oluşturulması ve güvenliği tehdit eden unsurlarla ilgili de aktif bir şekilde tedbir alınmasıdır." Vural, Yazıcı'nın bu ifadesini "AK Parti'nin terörle mücadeledeki acziyetinin bir yansıması olarak gördüğünü" kaydetti.

Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri