Şemdinli’deki doğu görevi sayılmayan 3 okul

Evet yanlış duymadınız ama Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde 3 okul yanlış hesaplanıp değerlendirildiğinden doğunun en ücra köşelerinde olmalarına rağmen doğu görevi olarak sayılmıyor.

 

Bu durumu fark edip 2011 mart ayında Hakkari il milli eğitim müdürlüğüne gittiğimde ilgili milli eğitim şefi de inanamadı ama sistemini açıp baktığında kendisi de bu yanlışlığı gördü. Yalnız bu hatanın artık kendilerinin düzeltemeyeceğini ancak milli eğitim bakanlığının düzeltebileceğini söylemişti.
 
Görünen o ki hala bu üç okulda yapılan hata düzeltilmemiş, Sistemde okullar zorunlu sistem dışı olarak görünüyor.
Şemdinli’deki doğu görevi sayılmayan 3 okul;
 

KURUM KODU

İl

İlçe

Kurum adı

Hizmet bölgesi

Hizmet alanı

Yerleşim yeri

ZORUNLU ÇALIŞMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ SÜRESİ(YIL)

Hizmet puanı

972526

HAKKARİ

ŞEMDİNLİ

Derecik Beldesi Samanlı Mahallesi Yukarı Aydınlık İlköğretim Okulu

3

3

BELDE

0

18

972525

HAKKARİ

ŞEMDİNLİ

Gelişen Köyü Karakoç Mezrası İlköğretim Okulu

3

3

KÖY

0

18

972527

HAKKARİ

ŞEMDİNLİ

Kayalar Köyü Erikli Mezrası İlköğretim Okulu

3

3

KÖY

0

18

 
Listeden anlaşılacağı  gibi 1) Derecik Beldesi Samanlı Mahallesi Yukarı Aydınlık İlköğretim Okulu 2) Gelişen Köyü Karakoç Mezrası İlköğretim Okulu 3) Kayalar Köyü Erikli Mezrası İlköğretim Okulları her ne kadar 3. Hizmet bölgesinde yer almasına rağmen hizmet alanı olarak 3. Hizmet alanı olarak belirlenmesinden ötürü zorunlu hizmet süresi olarak hesaplamamakta ki zorunlu çalışma yükümlülüğü süresi de “0” sıfır olarak görünmektedir.
Şimdi hangi şartlarda zorunlu hizmet sayılacağına Mayıs 2010 da yayınlanan 2632-EK tebliğler dergisindeki ilgili hükme bakalım.
“Zorunlu çalışma yükümlülüğü süreleri
MADDE 27 – (1) Türkiye üç hizmet bölgesine ve altı hizmet alanına ayrılmıştır. Bunlardan 4, 5 ve 6 ncı hizmet alanları öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirecekleri hizmet alanlarıdır.
(2) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden sonra Bakanlık öğretmen kadrolarında göreve başlayanlar;
a) Üçüncü hizmet bölgesi içindeki illerin 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarındaen az 5 yıl, 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 4 yıl, 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 3 yıl,
b) İkinci hizmet bölgesi içindeki illerin 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 6 yıl, 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 5 yıl, 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 4 yıl,
c) Birinci hizmet bölgesi içindeki illerin 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 7 yıl, 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 6 yıl, 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 5 yıl
 çalışmakla yükümlüdürler.
(3) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden herhangi bir nedenle görev yeri değiştirilenler, atandıkları yer için öngörülen zorunlu çalışma süresine tabi tutulurlar. Bunların zorunlu çalışma yükümlülüğünün hesabında daha önce görev yaptıkları zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumunda geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.  ‘’
 
 Bu hükümden de anlaşıldığı gibi üç okul hizmet alanları 3. Alan olarak belirlendiğinden zorunlu hizmet yükümlülüğü sürelerinden sayılmıyor. Hakkâri’de olup da zorunlu hizmetten bu hatadan dolayı sayılmaması kabul edilemez bir durum ve Hakkâri il milli eğitim bu konuda ilgili şefine sözlü olarak söylenmesine rağmen hatanın düzeltilmemesi ne kadarda önemsendiğinin göstergesidir.
 
 Bu zorlu çalışma yerleşim yerleri olan 1) Derecik Beldesi Samanlı Mahallesi Yukarı Aydınlık İlköğretim Okulu2) Gelişen Köyü Karakoç Mezrası İlköğretim Okulu3) Kayalar Köyü Erikli Mezrası İlköğretim Okulları eğer faal durumda ise bu durumun düzeltilmesinin zamanı geldi de geçiyor, eğer faal değilse de bu okulların milli eğitim bakanlığı listesinden çıkartılıp yeni bir liste yayınlaması gerekiyor. Bakanlığın bu konuyu göz ardı etmemesi gerekir ve en yakın zamanda da kamuoyunu bilgilendirmesi gerekir.
 
Turkiyeegitim.com Özel haber
 
YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Başarı Medya'ya aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri