Şemdinli'de 3 şehit

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Beyyurdu Köyü Jandarma Karakolu'na dün gece saldıran kalabalık PKK'lı grubundan, 12 terörist öldürüldü. Çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 3 asker şehit oldu,

Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Beyyurdu Köyü yakınındaki Jandarma Karakolu'nun üst güvenlik bölgesine yaklaşık 50 kadar terörist saat 23.00 sıralarında saldırı düzenledi. Karakola 3 kilometre uzaklıktaki üs güvenlik bölgesine roketatar ve uzun namlulu silahlarla üç koldan saldıran teröristlere, askerler anında karşılık verdi. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 3 asker şehit düştü, 3 asker de yaralandı.

12 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Çatışma bölgesine Hakkari Dağ ve Komando Tugayı ile Şemdinli İlçe Jandarma Alay Komutanlığı'ndan takviye birlikler sevk edildi. Beyyurdu Köyü'ndeki korucular da güvenlik güçlerine destek verdi. Sabaha kadar aralıklarla süren çatışmada 12 PKK'lı öldürüldü. Teröristlerin kaçış noktaları tutulurken, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.


ŞEHİTLERİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Şehit düşen askerlerin onbaşı Erkan Akdeniz, erler Volkan Yulalı ve Mahmut Yalçındağ olduğu açıklandı.

Yapılacak törenin ardından şehitler Erkan Akdeniz'in cenazesi memleketi Iğdır'a, Volkan Yulalı'nın cenazesi Kars'a ve Mahmut Yalçındağ'ın cenazesi de Gaziantep'e gönderilecek.

OPERASYONLAR YOĞUNLAŞTI

Şemdinli'nin Beyyurdu Köyü yakınlarındaki askeri birliğe saldıran ve 11 kayıp verdikten sonra kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon devam ediyor. Yüksekova'daki 21'inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığ'dan sevk edilen takviye birliklerle Mehmetçik teröristlerin izini sürerken, İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) yerlerine belirlediği teröristler, helikopterler ve topçu atışlarıyla ateş altında tutuluyor.

Bu arada dün akşam mayın patlaması sonucu 2 uzman çavuşun yaralandığı Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri arasındaki Haruna Gecidi ile göreve giden askerlere ateş açılması sonucu 2 askerin yaralandığı Yüksekova'nın Kamışlı Köyü yakınlarında da geniş çaplı operasyon yapılıyor.

GENELKURMAY: İHA'LAR KULLANILDI

Hakkari'nin Şemdinli ve Elazığ'ın Arıcak ilçelerideki terör saldırılarıyla ilgili Genelkurmay resmi internet sitesinde açıklama yapıldı. Açıklamada, Şemdinli'deki 12 PKK'lının öldürüldüğü çatışmalar sırasında kaçan teröristlerin yerlerinin İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanılarak tespit edildiği belirtildi.

AKTÜTÜN'DE 17 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Dün gece saldırıya uğrayan Beyyurdu Jandarma Karakolu'na 15 kilometre uzaklıkta bulunan Aktütün Jandarma Karakolu 5 Ekim 2008'de PKK'lı teröristlerin saldırısına uğramış, 17 asker şehit düşmüş, 23 asker yaralanmıştı.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri